Boeken

Management boeken

Manon Bongers is trainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de management boeken Psychologie voor managers, Dealen met je baas en Coachen vanuit de positieve psychologie.

Coachen vanuit de positieve psychologie; Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden

Mensen lopen om tal van redenen vast in hun werk: hun nieuwe functie is niet wat ze ervan hadden verwacht, ze hebben een moeizame relatie met collega’s of ze twijfelen of een andere baan niet beter bij hen past. Als gevolg van deze wrijving voelen zij zich soms lusteloos, zijn ze moeilijk te motiveren en is het voor hen lastig om zich op hun werkzaamheden te concentreren. En zo ontstaan vervelende situaties waar ze niet altijd alleen uitkomen.
Als coach bied je hulp om het functioneren van deze mensen te verbeteren, zowel persoonlijk als professioneel. Om dat succesvol te kunnen doen, is een psychologische gereedschapskist een essentieel hulpmiddel. Positieve psychologie fungeert daarbij als leidraad: de talenten en kwaliteiten van je cliënt vormen het uitgangspunt voor verdere ontwikkeling. Zo zorg jij als coach dat je cliënt het beste uit zichzelf haalt.

‘Coachen vanuit de positieve psychologie’ laat je de essentie zien van het begeleiden van cliënten: het begrijpen en positief beïnvloeden van gedrag. Auteur Manon Bongers helpt je jouw cliënten te begeleiden naar een optimaal persoonlijk en professioneel leven.

  • Leer coachen aan de hand van concepten uit de positieve psychologie.
  • Elk hoofdstuk sluit af met een opdracht uit de dagelijkse coachpraktijk.

Nu verkrijgbaar!

Psychologie voor managers

Als leidinggevende heb je, net als je medewerkers, blinde vlekken en valkuilen. Je bent je dan niet bewust van het effect van jouw gedrag op anderen. Daardoor kun je in lastige situaties terechtkomen. Dit boek helpt je om deze blinde vlekken te herkennen en laat je zien welke opties je tot je beschikking hebt bij het leidinggeven. Ook leert het boek je met verschillende karakters en uiteenlopend gedrag van medewerkers om te gaan.

Zo kun je je effectiviteit van leidinggeven versterken. Je krijgt inzicht in gedragspatronen, werkstijlen, persoonlijkheidscategorieën en persoonlijkheidstrekken van de mensen bij jou op de werkvloer. Van dit eerste boek van Manon is onlangs de derde druk verschenen: kortom een besteller in zijn categorie!

Dealen met je baas

Een betere werkrelatie met je leidinggevende en je collega’s? Wil je jezelf, je leidinggevende en je collega’s effectief beïnvloeden? Zowel privé als in je werk meer bereiken? Dit boek gaat over het begrijpen van en omgaan met verschillende karakters en uiteenlopend gedrag van jezelf, je leidinggevende en je collega’s. Daardoor kun je je persoonlijke effectiviteit versterken en je werkrelaties verbeteren. Inzicht in het gedrag van jezelf en anderen helpt je om ervoor te zorgen dat iedereen verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen aandeel in de werkrelatie. Van daaruit kun je op een plezierige en constructieve manier samenwerken maar ook de gestelde doelen bereiken. Doorbreek daarmee je vertrouwde gedrag- en relatiepatronen.

Alle boeken zijn te bestellen bij Management Boek , Van Duuren Management of bij Boom Uitgevers te Amsterdam.

Wat is onze visie?

‘Leer van gisteren, droom van morgen en leef vandaag!’ Door inzicht te krijgen in het denken, voelen en handelen van jezelf en anderen, kun je jezelf en anderen beter begrijpen en positief beïnvloeden. Je leert functioneren vanuit innerlijke zekerheid.

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bekijk de trainingen

Trainingen en opleidingen