Trainers & Medewerkers

Trainers en coaches

Alle trainers en coaches van Opleidingsinstituut Bongers & Partners hebben een integratieve psychologische achtergrond of zijn opgeleid in de Transactionele Analyse en gecertificeerd trainer/coach in het Process Communication Model.

Manon Bongers

Manon begeleidt individuele personen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën legt ze processen en patronen bloot. De positieve psychologie fungeert daarbij als leidraad. Uitgangspunt hierbij zijn de talenten en kwaliteiten van mensen samen met het doorbreken van storende ingesleten gedragspatronen.

Haar motto is: “Leer van gisteren, droom van morgen én leef vandaag!”

Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt Manon met supervisie, intervisie, tussentijdse opdrachten, tussentijds contact en feedback.

Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organisaties en integratief opgeleid in de psychologie. Ze is trainer, coach, therapeut en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Manon is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is ze eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners.

Patricia Antersijn

Het motto van Patricia is: “maakt het je wat uit? Doe er dan wat aan!”

Ze is een gepassioneerde ondernemer en PCM-mastertrainer met ruim 35 jaar ervaring in trainen, coachen en ontwerpen van opleidingstrajecten binnen organisaties.

Al sinds haar studietijd is ze gefascineerd door wat mensen beweegt. En met een stevig brok aan ervaring binnen de luchtvaart weet ze als geen ander wat het effect kan zijn als je niet lekker functioneert. Niemand staat ’s ochtends op met het idee om er bewust een rot dag van te maken. En toch heb je van die dagen… Hoe komt dat? En vooral wat doe je eraan?

Door inzicht en vooral de vaardigheden uit de PCM-toolbox faciliteert ze teams en individuen om dagelijks het verschil te maken. Samen voor een stukje mooiere wereld!

Evelien van der Molen

Evelien is sinds 1993 werkzaam als Sociaal-, Arbeid-, en Organisatiepsycholoog en heeft in vele branches gewerkt als consultant, facilitator, (team) coach en trainer.

Het mooie in haar werk als psycholoog, vindt zij mensen te begeleiden in hun zoektocht in het herontdekken van het eigen kompas. Ons levenspad kent vaak vele hobbels en haar passie is het samen ontrafelen van eventuele zakelijk of persoonlijke dilemma’s, worstelingen en levensvraagstukken.

Haar werkwijze is laagdrempelig, nuchter, deskundig en warm. Door persoonlijke aandacht en reflectie wordt er een proces op gang gebracht waarin mensen weer leren verbinding te maken met zichzelf om meer persoonlijke voldoening uit hun (werkend) leven te halen. Haar opdrachtgevers komen zowel uit het publieke-, als ook het private domein.

Haar kracht ligt in het stimuleren en inspireren op een directe, positieve, soms ook confronterende maar altijd respectvolle wijze, waardoor mensen in beweging komen en helder krijgen om weer te gaan leven en werken vanuit hun persoonlijk waardensysteem.

Zij werkt vanuit de principes van ACT, de oplossingsgerichte-, en positieve psychologie en EMDR.

Haar motto is: “Life is not about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain.”

Monique Bruil

Als betrokken, resultaatgerichte trainer en coach helpt Monique mensen, organisaties en teams graag vooruit. Ze houdt ervan mensen te inspireren en motiveren en streeft graag naar een gezamenlijk doel. Samenwerken aan vertrouwen en verbetering om een optimaal resultaat te behalen.

Haar persoonlijke motto: ‘Verandering begint met vertrouwen, in jezelf, in je team en in samenwerken.’

Als ontwikkelingspartner, Europees gecertificeerd PCM® & LOD™ trainer en coach, en auteur van het boek ‘in 10 stappen zelfbewuster samenwerken’, geeft Monique inzicht in persoonlijke drijfveren, communicatieve voorkeuren en wat eenieder nodig heeft om zowel persoonlijk als professioneel zelfbewust te functioneren vanuit persoonlijk leiderschap.

Vanuit haar jarenlange commerciële managementervaring weet Monique als geen ander hoe het is om met positieve energie effectief samen te werken. Ze weet wat ervoor nodig is om echt contact te maken en vanuit begrip en vertrouwen in verbinding te blijven.

“Het leven is te mooi en je bent zo succesvol als je zelf denkt. Maak er jouw succes van door zelfbewuster samen te werken en ga voor méér plezier en resultaat!”

Pauline le Rûtte

Pauline is trainer. Na haar loopbaan bij de Rijksoverheid maakte ze in 2005 de overstap naar het trainersvak en specialiseerde ze zich in spreekvaardigheid.

Elke dag voeren we gesprekken en delen we gedachten met elkaar, maar zodra we een presentatie houden, schieten we in een patroon. Het verhaal raakt op de achtergrond en maakt plaats voor een grote hoeveelheden details, geïllustreerd met bulletpointslides.

Dat kan beter. En aantrekkelijker.

Pauline ontwikkelde een praktische methode waarmee je een goed gestructureerde presentatie opbouwt met een uniek verhaal dat het publiek in beweging brengt. Pauline: ‘Presenteren is meer dan alleen informatie overdragen. Ik daag mijn deelnemers uit om nieuwe invalshoeken te verkennen en tot de kern van hun idee te komen. Het mooiste moment is voor mij als een professional zijn kennis en ervaringen samensmeedt tot een unieke presentatie. Dan ontstaat er magie.’
In 2013 publiceerde Pauline haar boek ‘Een goed idee is er om te delen’ en was zij medeorganisator van TEDxDamlaan.

Jolanda Menger

Mijn naam is Jolanda Menger. Het contact met mensen staat bij mij voorop, dat komt tot uiting in alles wat ik doe. Bij Opleidingsinstituut Bongers & Partners adviseer ik belangstellenden die overwegen een opleiding, training of individueel begeleidingstraject bij ons te gaan volgen. Ik help hen een weloverwogen keuze te maken. Ik vind het belangrijk dat onze klanten een ontwikkelprogramma volgen die goed aansluit bij hun leerbehoeften. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bekijk de trainingen

Trainingen en opleidingen