Werkwijze

Wat is onze werkwijze

We begeleiden mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaan we na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten zijn.

Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken leggen we verborgen talenten, processen en blokkades bloot. We stimuleren je om je kwaliteiten en talenten (beter) te benutten en ingesleten storende gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectief.

Het resultaat: persoonlijke en professionele groei én betere werkrelaties.

Hoe doen we dat?

Onze werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in onze aanpak is dat je zelf als persoon centraal staat. Het gaat om jouw talenten en jouw ontwikkelpunten. Onze werkwijze is erop gericht om je inzicht te geven in jouw gedrag en om relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden.

We vergroten jouw zelfinzicht en zelfbewustzijn waardoor je in staat bent om direct met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werken we met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

Vanuit welke theorieën werken we?

• Positieve psychologie
• Transactionele Analyse (TA)
• Process Communication Model (PCM)
• Gestalt
• Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
• Rationele Effectiviteits Training (RET)
• Systemisch Werken
• Persoonlijkheidscategorieën en typen
• Management- & communicatiemodellen

Hoogstwaarschijnlijk zeggen de bovenstaande theorieën je niet zo veel. Het zijn theorieën waarmee je het inzicht in jezelf en anderen vergroot. Ze bieden een basis voor persoonlijke en professionele groei.

Wij hanteren theorieën niet als een vastgestelde ‘roadmap to improvement’. We werken dan ook niet vanuit één theorie, maar passen de theorieën door elkaar toe.

We kijken steeds naar de persoon of groep die tegenover ons zit en passen de theorieën door elkaar toe. Niet ieder mens is ontvankelijk voor elke methode.

Waar zijn we goed in?

We zijn erin gespecialiseerd om organisaties, teams en individuen te helpen bij de bewustwording van wie je bent, wat je kunt en wat je ontwikkelmogelijkheden zijn.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

• Het begeleiden van organisatieverbeteringsprocessen
• Incompany opleidings- en trainingsprogramma’s
• Open opleidingen en trainingen
• Individuele coaching- en counseling

In het trainingsoverzicht staan al onze open opleidingen en trainingen. Deze programma’s kunnen wij ook incompany organiseren. We stellen dan de talenten, overlevingsstrategieën en ontwikkelpunten op individueel en/of teamniveau vanuit organisatieperspectief centraal. Daardoor sluit het programma naadloos aan op de dagelijkse praktijk en bereik je resultaat in breder verband. Vanaf vier deelnemers is een incompany-programma (financieel) aantrekkelijk.

Hoe ziet een traject eruit?

Intakegesprek

We starten elk ontwikkeltraject met een persoonlijk intakegesprek om kennis te maken en te ervaren of er een wederzijdse klik is. Zowel voor een individueel- als teamprogramma. Op basis van de besproken ontwikkelpunten en leerdoelen uit de intake, wordt een nieuw programma ontwikkeld of een bestaand programma afgestemd op de behoeften van het individu (deelnemer of coachee) of het team.

Programma

Het ontwikkelprogramma kan gaan over een:

• organisatie(cultuur)verandering
• teamverbeteringsproces
• opleiding of training
• coach- of counselingprogramma

De details van het ontwikkelprogramma – opbouw, inhoud, werkvormen, duur, frequentie, tussentijdse opdrachten, begeleiding en locatie – bespreken we in onderling overleg. Zo weet je waar je als organisatie, team of individu waar je aan toe bent.

Evaluatie

Tussentijds en aan het einde evalueren we samen met jou en of het team de voortgang van het ontwikkeltraject en de resultaten aan de hand van de overeengekomen leerdoelen.

Review

Esther Jessurun d’Oliveira, Teammanager klachtproces Kifid: ‘We hebben het als team ervaren, besproken en ervan geleerd. Daardoor hebben we meer begrip voor elkaars standpunten gekregen. We hebben tijdens de teamsessies met Manon geleerd bestaande patronen te doorbreken. Ook leerden we hoe we elkaar kunnen helpen om valkuilen te vermijden. Het PCM-model bood houvast om patronen en communicatievoorkeuren van individuele teamleden te herkennen. Manon begeleidde het proces op een prettige manier: met respect en waar nodig met een vleugje humor. De theorie werd afgewisseld met concrete praktijkoefeningen. Zo intensief bezig zijn met samenwerken, waarbij elkaar feedback durven geven een belangrijk onderdeel was, heeft de band sterker gemaakt en ervoor gezorgd dat ons team veel aankan. Omdat we het belangrijk vinden om te behouden wat we bereikt hebben, zal de teamcommunicatie een vast onderdeel worden in onze samenwerking.‘

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bekijk de trainingen

Trainingen en opleidingen