Vervolgtraining Praktijkgerichte psychologie voor de management assistent

mm

Training Praktijkgerichte psychologie voor de management assistent Deel 2

| Menselijk gedrag beter begrijpen
| Je zelfvertrouwen en mogelijkheden vergroten
| Constructief communiceren en interveniëren
| Effectief samenwerken met verschillende typen
| O.l.v. internationaal erkend TA-opleider Manon Bongers
| Persoonlijke aandacht en begeleiding
| Gemiddeld 6 deelnemers

img_3062

Herken je dit?
• Ik herken ineffectieve gedragspatronen bij mezelf, maar vind het nog lastig om deze om te buigen naar effectief gedrag.
• Ik zie hoe er geschoven wordt met verantwoordelijkheden, maar vind het nog lastig om de verantwoordelijkheid daar te laten waar die thuishoort.
• Ik vind het nog een uitdaging om anderen aan te spreken en mezelf uit te spreken.
• Ik heb (nog steeds) het gevoel dat ik de kartrekker ben in mijn team
• Ik overvraag mezelf en vind het moeilijk om ‘nee’ te zeggen.

Dan is de training Praktijkgerichte psychologie voor de Management Assistent deel 2 een aanrader voor jou.

Over de training
Tijdens de training Praktijkgerichte Psychologie voor de Management Assistent deel 2 ben je je bewust geworden van je kwaliteiten, overlevingsstrategieën en ontwikkelpunten. Je zelfinzicht en je zelfvertrouwen zijn toegenomen, waardoor je beter tot je recht komt in je ondersteunende functie. Je weet hoe je beter samen kunt werken met verschillende persoonlijkheden, maar vindt het nog lastig om effectieve interventies toe te passen in de praktijk. Je bent eraan toe om een volgende stap in je ontwikkeling te zetten. Met andere woorden: om van bewust incompetent via bewust competent te groeien naar onbewust competent.

Doel
Verdiep en integreer het geleerde tijdens de training Praktijkgerichte Psychologie voor de Management Assistent deel 2 en ervaar nog meer gedrags- en communicatiemogelijkheden in relatie tot je leidinggevende en je collega’s.

Doelgroep
• Stafmedewerker
• Management Assistent
• Personal Assistant
• Officemanager
• Secretaresse
Deze persoonsgerichte psychologietraining is bestemd voor iedere ondersteuner die de training Praktijkgerichte psychologie voor de Management Assistent heeft gevolgd.

Resultaat
• Je voelt je op je gemak bij jezelf en bent vol zelfvertrouwen.
• Je ervaart keuzevrijheid in je doen en laten.
• Je bent in staat om positieve invloed op jezelf en anderen uit te oefenen.
• Je weet de juiste snaar bij verschillende persoonlijkheidstypen te raken.
• Je bent makkelijk in staat om een ander aan te spreken op zijn gedrag en jezelf uit te spreken.

Data
Najaar 2018
• Maandag 10 september 2018
• Maandag 1 oktober 2018
• Maandag 29 oktober 2018
• Maandag 19 november 2018
• Maandag 17 december 2018

Tijden
Ontvangst 09.00 uur, start 09.30 uur en einde 17.00 uur.

Locatie
Meeting Plaza, Godebaldkwartier 20 in Utrecht.

Beoordeling
Gemiddelde waardering van een 9.

Opzet en doel
Tijdens deze 5-daagse vervolgtraining wordt gewerkt vanuit verschillende psychologische theorieën, waardoor je het gedrag van jezelf, je leidinggevende en je collega’s nog beter leert begrijpen en positief kunt beïnvloeden. Je voelt je flexibeler in de samenwerking, omdat je in staat bent om meer gedragsopties in te zetten.

Modules
Er worden 5 modules – gerelateerd aan het boek Dealen met je baas – behandeld om bovengenoemde resultaten te bereiken:
Module 1 | Transactionele Analyse en je persoonlijkheid / functioneren vanuit innerlijke kracht
Module 2 | Transactionele Analyse en je communicatie / je communicatierepertoire verbreden
Module 3 | Samenwerken met verschillende persoonlijkheidstypen (een nadere onderverdeling)
Module 4 | Systemisch werken / onbewuste dynamieken en patronen in je gedrag en je onderlinge werkrelaties naar je bewustzijn trekken
Module 5 | Persoonlijk leiderschap en integrerend leren

Na deze 5 dagen heb je meer inzicht in jezelf en het gedrag van anderen, waardoor je vanuit zelfvertrouwen meer invloed kunt uitoefenen. Je kunt direct met het geleerde in de praktijk aan de slag. Succes gegarandeerd!

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal.
Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uithaalt. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen.
Het maximaal aantal deelnemers is 6.
Een extra mogelijkheid is individuele coaching. Hiermee kun je de progressie in je leerproces vergroten.

Intake
Er zijn twee mogelijkheden: een schriftelijke intake en een persoonlijk intakegesprek. Het intakeformulier ontvang je enkele weken voorafgaand aan het programma. Voor een intakegesprek kun je rechtstreeks met ons een afspraak maken. Je maakt kennis met de trainer, en je bespreekt en formuleert je ontwikkelpunten en leerdoelen. De kosten van het intakegesprek zijn € 195,- exclusief BTW.

Intervisie
Om je zelfinzicht, bewustwording en effectiviteit te vergroten, is het mogelijk om in de periode tussen de bijeenkomsten deel te nemen aan een intervisiegroep (bestaande uit je mededeelnemers). De data, tijden en locatie hiervoor stem je onderling af. Tijdens de intervisie wissel je persoonlijke en praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof, en je bespreekt de oefeningen die je gedaan hebt in relatie tot je ontwikkelpunten en leerdoelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte opdrachten en oefeningen die je van de trainer ontvangt.

Investering
€ 3.495,- inclusief arrangement, werkmap, hand-outs, oefenmateriaal en het boek Dealen met je baas. Exclusief BTW.

img_3072

Certificaat
Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en je inzet is optimaal, dan ontvang je aan het einde van de training Praktijkgerichte Psychologie voor de Management Assistent deel 2 een certificaat van Bongers & Partners.

Ervaringscitaat 
Engelien Kingma-Taphorn: “Na het volgen van de Opleiding psychologie voor de management assistent ben ik me bewust van mechanismen die spelen op de arbeidsvloer en mijn eigen rol daarin.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, durf confrontaties aan te gaan en ben in staat om samen met betrokkenen naar oplossingen te zoeken.
Manon Bongers hield de deelnemers regelmatig een spiegel voor, altijd vanuit respect en nooit om de ander te kwetsen.
Soms heel confronterend. Ik heb er veel aan gehad. Ik raad iedereen deze training aan. Gun jezelf dit cadeau.”

 

Curriculum is empty
mm

Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organsiaties, trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse, en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Gedragsverandering’.

Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ en de ‘TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’, ‘Dealen met je baas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’ en ‘Coachen vanuit de positieve psychologie-Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden’.

    Inschrijven op deze training

    Persoonsgegevens
    Woonadres    Bedrijfsgegevens