Training Van harder naar slimmer werken

mm

Training Van harder naar slimmer werken

img_4497

Herken je dit?
• Heb je moeite met het plannen van je werk?
• Vind je het lastig om prioriteiten te stellen?
• Ben je bang om fouten te maken?
• Kom je vaak te laat en vlieg je van de ene naar de andere afspraak?
• Heb je moeite met ‘nee’ zeggen?
Dan is deze training Van harder naar Slimmer werken geschikt voor jou.

Over de training Van harder naar Slimmer werken
Voortdurend hard werken levert veel stress op. Mogelijk pak je (ongevraagd) werkzaamheden op en vind je werken in je vrije tijd een vanzelfsprekendheid. Je leest bijvoorbeeld ’s avonds en in het weekend je mail of voert andere zakelijke taken uit.
Maar is hard werken, nog los van de stress die het je geeft, wel altijd effectief? In deze training leer je slim met je tijd om te gaan, door gestructureerd te werken en goed te plannen. Je leert assertief omgaan met verschillende belangen. Je leert jezelf beter kennen. Je herkent waardoor je in tijdnood komt en weet wat je daaraan kunt doen. Je leert je tijd effectiever en efficiënter te gebruiken. Zo krijg je meer voor elkaar op een dag.

Doel
Krijg inzicht in werk- en gedragspatronen bij jezelf en binnen je organisatie. Wat is het doel van jouw werkzaamheden? Waar liggen jouw verantwoordelijkheden? Waar wil je op focussen? Na afloop ben je in staat jezelf en je werk zodanig te organiseren, dat je niet nog harder, maar juist slimmer gaat werken. Je bent vaardig in plannen, organiseren en assertief omgaan met verschillende belangen.

Doelgroep
| Professional
Iedere professional die zijn persoonlijke effectiviteit wil vergroten en de kwaliteit van zijn werkrelaties wil verbeteren.

Resultaat
• Je hebt controle over je eigen agenda.
• Je stelt prioriteiten, en hebt een betere tijdverdeling en planning.
• Je kunt op een onderbouwde manier ‘nee’ zeggen.
• Je haalt het maximale uit je werkdag.
• Je hebt het nooit meer knetterdruk en je productiviteit is toegenomen.

img_4510

Slimmer werken zorgt voor: 

1. Meer doen in minder tijd
2. Inzicht in tijdvreters
3. Meer bereiken door samen te werken
4. Meer rust en minder haast
5. Beter prioriteiten stellen
6. Ineffectieve gewoontes ombuigen naar effectieve gewoontepatronen
7. Prioriteiten stellen op uw ‘to-do-lijst’
8. Meer energie en betere prestaties
9. Grip op je dagindeling: om 17.00 uur met een goed gevoel naar huis!

Data 2019

Op aanvraag; incompany

Tijden
Ontvangst 09.00 uur, start 09.30 uur en einde 17.00 uur.

Locatie
In overleg met opdrachtgever

Beoordeling
Gemiddelde waardering van een 8,8

Opzet
Tijdens deze 3-daagse training krijg je inzicht in de manier waarop je omgaat met jezelf, je tijd en je omgeving. Aan de hand van handvatten die je krijgt aangereikt, leer je rust en ruimte te ervaren, de juiste prioriteiten te stellen, effectief om te gaan met stress en assertief gedrag te ontwikkelen.

Doelgroep
Deze training van harder naar slimmer werken is noodzakelijke kost voor medewerkers met een ondersteunende functie die effectiever en efficiënter willen werken, en die meer grip willen krijgen op zichzelf, het werk en situaties die negatieve stress opleveren.

Modules
Er worden 3 modules – deels gerelateerd aan het boek Dealen met je baas – behandeld om bovengenoemde resultaten te bereiken:
Module 1 | Effectief Timemanagement
Module 2 | Constructief omgaan met stress
Module 3 | Effectief samenwerken met anderen

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Waarin ervarend leren centraal staat.
Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding waardoor je er optimaal rendement uithaalt. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen en vragen.
Het maximaal aantal deelnemers is 16. Vanaf 11 deelnemers wordt er een extra trainer ingezet.
Een extra mogelijkheid is individuele coaching. Hiermee kun je de progressie in jouw leerproces vergroten.

Intake
Er zijn twee mogelijkheden: een schriftelijke intake en een intakegesprek. Het intakeformulier ontvang je voorafgaand aan het programma. Voor een intakegesprek kun je rechtstreeks met ons een afspraak maken. Je maakt kennis met de trainer, en je bespreekt en formuleert je ontwikkelpunten en leerdoelen. De kosten van het intakegesprek zijn € 195,- exclusief BTW.
Voor de schriftelijke intake ontvang je enkele weken voorafgaand aan de training een uitgebreid intakeformulier met vragen.

Investering
€ 2.399,- inclusief arrangement, hand-outs en oefenmateriaal. Exclusief BTW.

 

img_4521

 

 

Curriculum is empty
mm

Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organsiaties, trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse, en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Gedragsverandering’.

Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ en de ‘TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’, ‘Dealen met je baas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’ en ‘Coachen vanuit de positieve psychologie-Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden’.

    Inschrijven op deze training

    Persoonsgegevens
    Woonadres    Bedrijfsgegevens