Training Psychologie voor managers

mm

5-daagse Leiderschapstraining Psychologie voor managers

Herken je dit?

| Soms begrijp ik het gedrag van mijn medewerkers niet.
| Ik heb er moeite mee mijn medewerkers aan te spreken op hun gedrag.
| Bij het leidinggeven focus ik op de inhoud en niet op het proces.
| Ik neem verantwoordelijkheden van anderen over.
| Ik werk taakgericht en verlies het mensgerichte uit het oog.
Dan is deze leiderschapstraining Psychologie voor Managers een aanrader voor jou.

Over de training

Als leidinggevende heb je, net als je medewerkers, blinde vlekken en valkuilen. Je bent je dan niet bewust van het effect van je gedrag op anderen, waardoor je in lastige situaties terecht kunt komen. Als je meer inzicht in het karakter en gedrag van jezelf en bovendien die van je medewerkers wilt hebben en anderzijds jouw kwaliteit van leiderschap en leidinggeven wilt vergroten, dan sluit deze training aan bij je behoefte.
Psychologie geeft een vernieuwende en heldere kijk op het gedrag van mensen. Leer hoe je twee boeiende terreinen combineert: leiderschap en psychologie. Tijdens deze training worden de belangrijkste theorieën uit de psychologie op praktische wijze vertaald naar je rol als leidinggevende.

Doel

Vergroot je inzicht in menselijk gedrag, persoonlijkheden en relatiepatronen op de werkvloer. Leer stimulerend leidinggeven aan jezelf en je medewerkers om ervoor te zorgen dat eenieder vanuit zijn innerlijke kracht functioneert.

Doelgroep

| Bestuurder | Directeur
| Manager | Leidinggevende
| Professional met leidinggevende functie

Resultaat

| Meer inzicht in het gedrag van jezelf en anderen.
| Mensen constructief aanspreken op hun gedrag en (nagelaten) resultaat.
| Processen analyseren en hierop interveniëren.
| Leidinggeven vanuit vertrouwen.
| Balans tussen taakgerichte en mensgerichte aspecten.

Data

| Donderdag 13 & vrijdag 14 oktober 2022
| Donderdag 17  & vrijdag 18 november 2022
| Dinsdag 13 december 2022

Tijden

Ontvangst 09.00 uur, start 09.30 uur en einde 17.00 uur.

Locatie

Conferentiecentrum Drakenburg, Dr. Albert Schweitzerweg 1 in Baarn.

Beoordeling

Gemiddelde waardering van een 9,2.
De vijf dagen van de training zijn op veel manieren erg verrijkend. Psychologie voor managers is een training die aansluit bij je eigen ontwikkeling. Na iedere trainingsdag is je rugtas met concepten en ervaringen weer aangevuld met nieuwe inzichten. De nieuwe inzichten zijn direct toe te passen in je dagelijkse werk. Dat is erg motiverend. De wijze waarop Manon vorm en inhoud geeft aan het programma is mensgericht, positief confronterend en vooral ontspannen.
Bas van Kooten
Directeur Rehobothschool

‘De training Psychologie voor managers heeft mij veel gebracht. Een groot voordeel vind ik dat er enkele weken tussen de trainingsdagen zitten, waardoor je het geleerde op de werkvloer kunt toepassen en dat in de volgende trainingssessie kunt evalueren. Manon houdt de energie in de groep goed in de gaten. Wanneer er een dip is, neemt ze een ogenblik om iedereen weer aan te laten sluiten. Zo gaat er niets langs je heen, wat ik als heel prettig heb ervaren.’
Wim van Oostenbrugge
Afdelingsmanager Testen Internationaal RDW

“Manon verbindt een brede theoretische kennis met de praktijk. Daardoor was de training Psychologie voor managers buitengewoon leerzaam. Onder haar begeleiding heb ik een verdiepingsslag gemaakt om mijn persoonlijke doel te behalen, door te oefenen in een omgeving waarin de groepsleden open met elkaar konden zijn.”
Caroline Boumans
Directeur basisschool, onderdeel van KS Fectio

“Met veel plezier heb ik de leiderschapstraining Psychologie voor managers gevolgd. Manon heb ik ervaren als een zeer deskundige trainer, met een fascinerend observatievermogen. De training kent een mooie afwisseling tussen theorie en oefeningen en heeft mij veel inzicht gegeven in gedrag van zowel mijzelf als mijn medewerkers. Wat ik geleerd heb, kan ik direct toepassen in de praktijk. De training kan ik dan ook van harte aanraden”
Bert Koldijk
Vakgroepmanager RDW Divisie ICT

“Manon heeft mij meegenomen op reis in de psychologie voor managers. Hierbij heeft ze mij veel bagage meegeven. Zowel in de zoektocht naar wie ik ben als manager, maar ook voor de ondersteuning van mijn medewerkers in hun professionele reis.”
Jelleke Versteeg
Concernmanager Ruimte Gemeente Waddinxveen

“De opbouw van de training Psychologie voor managers, de stof en de oefeningen, maar vooral de confronterende en motiverende aanpak van Manon hebben me inzichten gegeven in mijn eigen onderliggende drijfveren en ook de tools om die in het dagelijkse werk met de medewerkers in te zetten.”
Peter Bakker
Manager stichting Welzijn Capelle

“De training Psychologie voor managers heeft mij veel geleerd en heeft me geïnspireerd. Er is een goede mix van theorie en praktische oefeningen. De oefeningen helpen bij het aanleren van nieuw gedrag en bewustwording van de valkuilen van leiderschap. Manon gaat op ieders persoonlijke leerdoelen in en zorgt voor een veilige leeromgeving.
De cursus heeft bij mij ertoe geleid dat ik veel meer over mijn manier van leidinggeven ben gaan nadenken. Vanaf het begin is het mogelijk met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan.”
Nelson Oliveira
Medisch directeur Pijnbestrijding Medisch Spectrum Twente

“De training Psychologie voor Managers heeft mij in 5 dagen enorm veel theoretische en praktische handvatten gegeven om direct toe te passen. Onder begeleiding van Manon ben je bezig met je eigen ontwikkeling én die van je medewerkers. De afwisseling tussen theorie, simulaties en directe feedback boden me een goede en waardevolle leercurve voor mijn eigen ontwikkeling.”
Teun Verschuren
Clusterhoofd Keten- en Relatiemanagement RDW

Opzet

Tijdens deze 5-daagse leiderschapstraining wordt gewerkt vanuit verschillende psychologische theorieën, waardoor je gedrag van jezelf en je medewerkers beter leert begrijpen en positief kunt beïnvloeden.

Modules

Er worden 5 modules – gerelateerd aan het boek Psychologie voor managers (klik hier als je het boek wilt bestellen) – behandeld om bovengenoemde resultaten te bereiken:
Module 1  | Jouw invloed als leider
Module 2  | Psychologie en leidinggeven
Module 3  | Leidinggeven aan verschillende persoonlijkheden
Module 4  | Autonomiebevorderend leiderschap
Module 5  | Resultaat op de lange termijn
Na deze 5 dagen heb je jouw zelfinzicht, en het inzicht in verschillende persoonlijkheden waar je op de werkvloer mee te maken hebt, vergroot. Met behulp van aangereikte opties en interventies weet je ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Vervolgens kun je direct met het geleerde in de praktijk aan de slag.

Werkwijze

De werkwijze in de training Psychologie voor managers is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal. Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je optimaal rendement uit de training haalt. Het maximaal aantal deelnemers is 12. Vanaf 9 deelnemers wordt er een extra trainer ingezet. Een extra mogelijkheid voor, tijdens of na de training is individuele coaching, om te werken aan persoonlijke thema’s of complexe vraagstukken om je leerrendement te vergroten.

Inclusief intakegesprek

Er zijn twee mogelijkheden: een schriftelijke intake en een persoonlijk intakegesprek. Het intakeformulier ontvang je enkele weken voorafgaand aan het programma. Voor een intakegesprek nemen we rechtstreeks contact met je op om een afspraak te maken. Je maakt kennis met de trainer, bespreekt en formuleert je ontwikkelpunten en leerdoelen.

Intervisie

Om je inzicht, bewustwording en effectiviteit te vergroten, neem je in de periode tussen de bijeenkomsten deel aan een intervisiegroep (bestaande uit je mededeelnemers). De data, tijden en locatie hiervoor stem je namelijk onderling af. Tijdens de intervisie wissel je persoonlijke en praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof, en je bespreekt de oefeningen die je gedaan hebt in relatie tot je ontwikkelpunten en leerdoelen. Je werkt vanuit gerichte opdrachten en oefeningen die je van de trainer ontvangt.

Investering

€ 3.599,- inclusief arrangement, boek Psychologie voor managers, werkmap, hand-outs en oefenmateriaal. Exclusief BTW.

Vervolg

Na het volgen van de training Psychologie voor Managers is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de vervolgtraining Psychologie voor Managers. Klik hier voor meer informatie.

Manon Bongers explainingManon Bongers trainingManon Bongers speaking

 

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Training Psychologie voor managers

  Curriculum is empty
  mm

  Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organsiaties, trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse, en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Gedragsverandering’.

  Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

  Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

  Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

  Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ en de ‘TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’, ‘Dealen met je baas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’ en ‘Coachen vanuit de positieve psychologie-Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden’.

   Inschrijven op deze training

   Persoonsgegevens
   Woonadres   Bedrijfsgegevens