Training Psychologie voor managers

5-daagse Leiderschapstraining Psychologie voor managers

Herken je dit?

| Soms begrijp ik het gedrag van mijn medewerkers niet.
| Ik heb er moeite mee mijn medewerkers aan te spreken op hun gedrag.
| Bij het leidinggeven focus ik op de inhoud en niet op het proces.
| Ik neem verantwoordelijkheden van anderen over.
| Ik werk taakgericht en verlies het mensgerichte uit het oog.
Dan is deze leiderschapstraining Psychologie voor Managers een aanrader voor jou.

Over de training

Als leidinggevende heb je, net als je medewerkers, blinde vlekken en valkuilen. Je bent je dan niet bewust van het effect van je gedrag op anderen, waardoor je in lastige situaties terecht kunt komen. Als je meer inzicht in het karakter en gedrag van jezelf en bovendien die van je medewerkers wilt hebben en anderzijds jouw kwaliteit van leiderschap en leidinggeven wilt vergroten, dan sluit deze training aan bij je behoefte.
Psychologie geeft een vernieuwende en heldere kijk op het gedrag van mensen. Leer hoe je twee boeiende terreinen combineert: leiderschap en psychologie. Tijdens deze training worden de belangrijkste theorieën uit de psychologie op praktische wijze vertaald naar je rol als leidinggevende.

Doel

Vergroot je inzicht in menselijk gedrag, persoonlijkheden en relatiepatronen op de werkvloer. Leer stimulerend leidinggeven aan jezelf en je medewerkers om ervoor te zorgen dat eenieder vanuit zijn innerlijke kracht functioneert.

Doelgroep

| Bestuurder | Directeur
| Manager | Leidinggevende
| Professional met leidinggevende functie

Resultaat

| Meer inzicht in het gedrag van jezelf en anderen.
| Mensen constructief aanspreken op hun gedrag en (nagelaten) resultaat.
| Processen analyseren en hierop interveniëren.
| Leidinggeven vanuit vertrouwen.
| Balans tussen taakgerichte en mensgerichte aspecten.

Data

| Donderdag 26 & vrijdag 27 september 2019
| Donderdag 14 & vrijdag 15 november 2019
| Donderdag 19 december 2019

Tijden

Ontvangst 09.00 uur, start 09.30 uur en einde 17.00 uur.

Locatie

Conferentiecentrum Drakenburg, Dr. Albert Schweitzerweg 1 in Baarn.

Beoordeling

Gemiddelde waardering van een 9,2.
“Ik heb uit de behandelde psychologische materie in de training Psychologie voor managers diverse aanknopingspunten gehaald, waarmee ik direct in de praktijk in het leidinggeven mijn effectiviteit heb kunnen verbeteren. En het wordt ook nog eens als positief en prettig teruggegeven door mijn medewerkers/collega’s.”
Chris van Veldhuizen, Manager TMO bachelor course TMO Fashion Business School

Opzet

Tijdens deze 5-daagse leiderschapstraining wordt gewerkt vanuit verschillende psychologische theorieën, waardoor je gedrag van jezelf en je medewerkers beter leert begrijpen en positief kunt beïnvloeden.

Modules

Er worden 5 modules – gerelateerd aan het boek Psychologie voor managers (klik hier als je het boek wilt bestellen) – behandeld om bovengenoemde resultaten te bereiken:
Module 1  | Jouw invloed als leider
Module 2  | Psychologie en leidinggeven
Module 3  | Leidinggeven aan verschillende persoonlijkheden
Module 4  | Autonomiebevorderend leiderschap
Module 5  | Resultaat op de lange termijn
Na deze 5 dagen heb je jouw zelfinzicht, en het inzicht in verschillende persoonlijkheden waar je op de werkvloer mee te maken hebt, vergroot. Met behulp van aangereikte opties en interventies weet je ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Vervolgens kun je direct met het geleerde in de praktijk aan de slag.

Werkwijze

De werkwijze in de training Psychologie voor managers is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal. Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je optimaal rendement uit de training haalt. Het maximaal aantal deelnemers is 12. Vanaf 9 deelnemers wordt er een extra trainer ingezet. Een extra mogelijkheid voor, tijdens of na de training is individuele coaching, om te werken aan persoonlijke thema’s of complexe vraagstukken om je leerrendement te vergroten.

Inclusief intakegesprek

Er zijn twee mogelijkheden: een schriftelijke intake en een persoonlijk intakegesprek. Het intakeformulier ontvang je enkele weken voorafgaand aan het programma. Voor een intakegesprek nemen we rechtstreeks contact met je op om een afspraak te maken. Je maakt kennis met de trainer, bespreekt en formuleert je ontwikkelpunten en leerdoelen.

Intervisie

Om je inzicht, bewustwording en effectiviteit te vergroten, neem je in de periode tussen de bijeenkomsten deel aan een intervisiegroep (bestaande uit je mededeelnemers). De data, tijden en locatie hiervoor stem je namelijk onderling af. Tijdens de intervisie wissel je persoonlijke en praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof, en je bespreekt de oefeningen die je gedaan hebt in relatie tot je ontwikkelpunten en leerdoelen. Je werkt vanuit gerichte opdrachten en oefeningen die je van de trainer ontvangt.

Investering

€ 3.599,- inclusief arrangement, boek Psychologie voor managers, werkmap, hand-outs en oefenmateriaal. Exclusief BTW.

Vervolg

Na het volgen van de training Psychologie voor Managers is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de vervolgtraining Psychologie voor Managers. Klik hier voor meer informatie.

Manon Bongers explainingManon Bongers trainingManon Bongers speaking

 

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Training Psychologie voor managers

Curriculum is empty

Manon Bongers is expert in de gedragspsychologie, gedragstrainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Psychologie voor managers’ (2011) en ‘Dealen met je baas’ (2014). Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon directeur en eigenaar van Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Management van Mensen’.

Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat je zelf als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

Inschrijven op deze training

Persoonsgegevens
WoonadresBedrijfsgegevens