Training Psychologie op de werkvloer

mm

Training Psychologie op de werkvloer

Herken je dit?
| Ik begrijp de reactie(s) van mijn leidinggevende/collega niet.
| Ik stoor mij aan het gedrag van mijn leidinggevende/collega.
| Ik doe dingen (voor anderen) waar ik zelf niet achter sta.
| Ik twijfel aan mezelf en zeg niet rechtstreeks wat ik denk of voel.
| Ik handel op de automatische piloot en wil mezelf verder ontwikkelen.
Dan is deze persoonlijke effectiviteits training Psychologie op de werkvloer geschikt voor jou!

Over de training Psychologie op de werkvloer
Wil je jouw persoonlijke effectiviteit vergroten? Of de samenwerking met je leidinggevende en je collega’s verbeteren? En daardoor meer invloed, plezier en resultaat op je werk krijgen? Psychologie op de werkvloer gaat over het begrijpen van en omgaan met verschillende karakters en uiteenlopend gedrag van jezelf, je leidinggevende en je collega’s. Het zal jouw zelfkennis vergroten en jouw persoonlijke effectiviteit en de kwaliteit van jouw werkrelaties verbeteren.

Je krijgt inzicht in persoonlijkheidskenmerken van jezelf en de mensen met wie je op de werkvloer te maken hebt; kwaliteiten, valkuilen, overlevingsstrategieën, en blinde vlekken worden helder uiteengezet. Dit toont je de impact van je eigen gedrag en dat van anderen in de werkrelatie.

Bovendien word je je bewust van jouw waarden, overtuigingen, gedachten, zelfbeeld, mate van zelfvertrouwen en de invloed hiervan op je persoonlijk functioneren op het werk. Je zelfinzicht en zelfbewustzijn nemen toe, waardoor je vertrouwde, persoonlijke gedragspatronen en aangeleerde relatiepatronen in de samenwerking kunt doorbreken. Zo leer jij jezelf, je leidinggevende en je collega’s beter te begrijpen en positief te beïnvloeden!

Doel
Vergroot je inzicht in menselijk gedrag en ervaar meer invloed met behulp van gedragsopties. (H)erken en doorbreek ineffectieve gedrags- en relatiepatronen. Vergroot je persoonlijke effectiviteit en versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s.

Doelgroep
| Professional
Iedere professional die zijn persoonlijke effectiviteit wil vergroten en de kwaliteit van zijn werkrelaties wil verbeteren.

Resultaat
| Je begrijpt het gedrag en karakter van jezelf, je leidinggevende en je collega’s.
| Je bent in staat om met behulp van interventies invloed uit te oefenen.
| Je zelfvertrouwen is vergroot; je profileert jezelf vanuit innerlijke kracht.
| Vanuit zelfinzicht ervaar je een keuze in de omgang met jezelf en anderen.
| Je kunt ineffectieve gedrags- en relatiepatronen ombuigen naar effectieve.

Data

Op aanvraag

Tijden
Ontvangst 09.00 uur, start 09.30 uur en einde 17.00 uur.

Locatie
Conferentiecentrum Drakenburg, Dr. Albert Schweitzerweg 1 in Baarn.

Beoordeling
Gemiddelde waardering van een 9+

Opzet en doel
Tijdens deze persoonlijke effectiviteitstraining wordt gewerkt vanuit verschillende psychologische theorieën, waardoor je gedrag van jezelf, je leidinggevende en je collega’s beter leert begrijpen en positief kunt beïnvloeden.

Modules
Er worden 5 modules – gerelateerd aan het boek Dealen met je baas (klik hier als je het boek wil bestellen) – behandeld om bovengenoemde resultaten te bereiken:
Module 1 | Inzicht in jezelf en de ander
Module 2 | Bouwen aan zelfvertrouwen
Module 3 | De communicatie effectief beïnvloeden
Module 4 | Persoonlijkheidscategorieën en -typen
Module 5 | Dealen met je leidinggevende en je collega’s
Na deze 5 dagen heb je jouw zelfinzicht, en het inzicht in verschillende persoonlijkheden waar je op de werkvloer mee te maken hebt, vergroot. Met behulp van aangereikte opties en interventies weet je ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Je kunt direct met het geleerde in de praktijk aan de slag.

Werkwijze
De werkwijze in de training Psychologie op de werkvloer is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal. Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je optimaal rendement uit de training haalt. Het maximaal aantal deelnemers is 12. Vanaf 9 deelnemers wordt er een extra trainer ingezet. Een extra mogelijkheid voor, tijdens of na de training is individuele coaching, om te werken aan persoonlijke thema’s of complexe vraagstukken om je leerrendement te vergroten.

Inclusief intakegesprek
Er zijn twee mogelijkheden: een schriftelijke intake en een persoonlijk intakegesprek. Het intakeformulier ontvang je enkele weken voorafgaand aan het programma. Voor een intakegesprek nemen we rechtstreeks contact met je op om een afspraak te maken. Je maakt kennis met de trainer, bespreekt en formuleert je ontwikkelpunten en leerdoelen.

Intervisie
Om je inzicht, bewustwording en effectiviteit te vergroten, neem je in de periode tussen de bijeenkomsten deel aan een intervisiegroep (bestaande uit je mededeelnemers). De data, tijden en locatie hiervoor stem je namelijk onderling af. Tijdens de intervisie wissel je persoonlijke en praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof, en je bespreekt de oefeningen die je gedaan hebt in relatie tot je ontwikkelpunten en leerdoelen. Je werkt vanuit gerichte opdrachten en oefeningen die je van de trainer ontvangt.

Investering
€ 3.599,- inclusief arrangement, boek Dealen met je baas, werkmap, hand-outs en oefenmateriaal. Exclusief BTW.

 

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Training Psychologie op de werkvloer

Curriculum is empty
mm

Manon Bongers is expert in de gedragspsychologie, trainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Psychologie voor managers’ (2011) en ‘Dealen met je baas’ (2014). Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners.

Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’ en ‘Dealen met je baas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’.

Inschrijven op deze training

Persoonsgegevens
WoonadresBedrijfsgegevens