Training Praktijkgerichte psychologie voor de management assistent

mm

Training Praktijkgerichte psychologie voor de management assistent

img_3068

Herken je dit?
• Soms snap ik het gedrag van mijn leidinggevende of collega niet.
• Ik vind het lastig om de ander aan te spreken of mezelf uit te spreken
• Ik pieker regelmatig en neem werk mee naar huis.
• Ik denk en voel voor anderen en heb geen contact met mijn eigen behoeften.
• Ik loop op mijn tenen en durf mijn grenzen niet aan te geven.
Dan is de training Praktijkgerichte Psychologie voor de Management Assistent een aanrader voor jou.

Over de training
Als ondersteuner heb je een dienstverlenende functie waarvoor een groot aanpassingsvermogen nodig is. Maar wanneer je doorslaat in aangepast gedrag, gaat dat ten koste van jezelf. Je zegt bijvoorbeeld niet wat je denkt of voelt. In de training leer je je hier bewust van te worden, zodat je kunt opkomen voor jezelf, de ander kunt aanspreken op zijn gedrag en meer invloed kunt uitoefenen.
Op basis van inzichten uit de psychologie leer je sterker in je schoenen te staan door je eigen gedrag en dat van de ander te leren begrijpen. Hierdoor leer je jezelf beter kennen, en je ontdekt hoe je kunt samenwerken met verschillende typen mensen. Zo krijg je meer voor elkaar en heb je meer plezier in je werk.

Doel
Vergroot je zelfvertrouwen en verbeter de samenwerking met je leidinggevende en collega’s.

Doelgroep
• Stafmedewerker
• Management Assistent
• Personal Assistant
• Office manager
• Secretaresse
Deze persoonsgerichte psychologietraining is bestemd voor iedere ondersteuner die persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk vindt. En die het maximale in zichzelf naar boven wil halen, in goede samenwerking met de collega’s en leidinggevende.

Resultaat
• Je hebt een flinke dosis zelfinzicht en zelfbewustzijn.
• Je bent in staat om samen te werken met verschillende persoonlijkheden.
• Je kunt gedrag van anderen effectief beïnvloeden.
• Je bent in staat constructief feedback te geven en te ontvangen.
• Je staat steviger in je schoenen.

Data training Praktijkgerichte Psychologie voor de Management Assistent Voorjaar 2022:

• Startdatum Maandag 26 september 2022

Tijden
Ontvangst 09.00 uur, start 09.30 uur en einde 17.00 uur.

Locatie
Regardz LaVie Utrecht, Lange Viestraat 351 in Utrecht.

Beoordeling
Gemiddelde waardering van een 9,2
Manon is een toegankelijke trainer met veel inzicht in de materie. Verschillende psychologische invalshoeken vertaalt ze naar herkenbare werksituaties. Vanuit haar innerlijke kracht is ze in staat om snel een veilige leeromgeving te creëren om van daaruit naar het gedrag van jezelf en de ander te kijken. Tijdens de opleiding Praktijkgerichte psychologie voor de Management Assistent vielen voor mij de kwartjes eindelijk op zijn plek. Hierdoor voel ik mij zekerder en durf ik situaties beter aan te gaan. Het is het leren vertrouwen op mijn eigen kracht en kunde en deze gebruiken in de praktijk. Ik raad deze opleiding van harte aan. De opleiding is waardevol voor iedere Management Assistent of Teamcoördinator die net als ik volledig in zijn of haar kracht wil komen te staan.                                                                                                              Margriet Doornbos, Management assistente bij Hanzehogeschool Groningen

Opzet en doel
Tijdens deze 5-daagse training wordt gewerkt vanuit verschillende psychologische theorieën, waardoor je het gedrag van jezelf, je leidinggevende en je collega’s beter leert begrijpen en positief kunt beïnvloeden.

Modules
Er worden 5 modules – gerelateerd aan het boek Dealen met je baas – behandeld om bovengenoemde resultaten te bereiken:
Module 1 | Groei door meer zelfkennis
Module 2 | Sterker overkomen op anderen
Module 3 | Vergroot je invloed met communicatiestijlen
Module 4 | Samenwerken met verschillende persoonlijkheden
Module 5 | Doorbreek ineffectieve gedragspatronen en werk vanuit zelfvertrouwen
Na deze 5 dagen heb je meer inzicht in jezelf en het gedrag van anderen, waardoor je vanuit zelfvertrouwen meer invloed kunt uitoefenen. Je kunt direct met het geleerde in de praktijk aan de slag. Succes gegarandeerd!

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal.
Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uithaalt. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen.
Het maximaal aantal deelnemers is 14. Vanaf 11 deelnemers wordt er een extra trainer ingezet.
Een extra mogelijkheid is individuele coaching. Hiermee kun je de progressie in je leerproces vergroten.

Intake
Er zijn twee mogelijkheden: een schriftelijke intake en een persoonlijk intakegesprek. Het intakeformulier ontvang je enkele weken voorafgaand aan het programma. Voor een intakegesprek kun je rechtstreeks met ons een afspraak maken. Je maakt kennis met de trainer, en je bespreekt en formuleert je ontwikkelpunten en leerdoelen. De kosten van het intakegesprek zijn € 195,- exclusief BTW.

Intervisie
Om je zelfinzicht, bewustwording en effectiviteit te vergroten, is het mogelijk om in de periode tussen de bijeenkomsten deel te nemen aan een intervisiegroep (bestaande uit je mededeelnemers). De data, tijden en locatie hiervoor stem je onderling af. Tijdens de intervisie wissel je persoonlijke en praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof, en je bespreekt de oefeningen die je gedaan hebt in relatie tot je ontwikkelpunten en leerdoelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte opdrachten en oefeningen die je van de trainer ontvangt.

Investering
€ 3.799,- inclusief arrangement, hand-outs en oefenmateriaal. Inclusief het boek Dealen met je baas exlusief BTW.

Diploma
Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en je inzet is optimaal, dan ontvang je aan het einde van de training het diploma van de Secretary Management Institute Academy. Met dit diploma heb je het bewijs dat je een training op HBO-niveau hebt afgerond.

Vervolg training
Als je interesse hebt kan je na het volgen van de training Praktijkgerichte Psychologie voor de Management Assistent ook deel 2 volgen. Klik hier voor meer informatie.

Manon in training

Erkenning

cmsthumb_cedeo-los-png1

Studiepunten
Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en jouw inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van deze opleiding het diploma Psychologie voor de Management Assistent van van onze partner Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma’s maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV!

Ervaringscitaat

“De opleiding Praktijkgerichte psychologie voor de management assistent kwam voor mij op het juiste moment.
De zorgvuldige en deskundige begeleiding van Manon Bongers bij de individuele- en groepsopdrachten zijn zeer waardevol.
Ook wordt de theorie duidelijk en rustig uitgelegd. Het heeft mij echt geholpen om met mezelf aan de slag te gaan.
De verfrissende opdrachten laten je eerlijk naar jezelf kijken en hebben mij veel meer inzicht gegeven.
Vanaf hier verder groeien vind ik een mooie nieuwe uitdaging voor 2022. DANK JE WEL!”
Caroline Felkers
Management assistente Bestuursbureau ABP

Tijdens de opleiding Praktijkgerichte psychologie voor de Management assistent leer je met behulp van psychologische concepten naar je eigen handelen te kijken. Waarom doe je iets en kan het ook anders? Je krijgt feedback van je medecursisten en opleider Manon Bongers. Ze leert je onder andere om de controle los te laten, wat heel moeilijk is voor mij. Tijdens de opleiding gebruikt ze haar boek ‘Dealen met je baas’. Vol met anekdotes en tips over (samen)werken op kantoor. Dit boek is voor een ieder die op kantoor werkt interessant. Als je jezelf beter wilt leren kennen en wilt ‘groeien’, raad ik deze opleiding ten zeerste aan.
Jeanette Balvers
Directiesecretaresse BOIP (Benelux Office for Intellectual Property)

Engelien Kingma-Taphorn: “Na het volgen van de Opleiding psychologie voor de management assistent ben ik me bewust van mechanismen die spelen op de arbeidsvloer en mijn eigen rol daarin.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, durf confrontaties aan te gaan en ben in staat om samen met betrokkenen naar oplossingen te zoeken.
Manon Bongers hield de deelnemers regelmatig een spiegel voor, altijd vanuit respect en nooit om de ander te kwetsen.
Soms heel confronterend. Ik heb er veel aan gehad. Ik raad iedereen deze training aan. Gun jezelf dit cadeau.”

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Training Praktijkgerichte psychologie voor de management assistent

  Curriculum is empty
  mm

  Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organsiaties, trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse, en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Gedragsverandering’.

  Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

  Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

  Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

  Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ en de ‘TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’, ‘Dealen met je baas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’ en ‘Coachen vanuit de positieve psychologie-Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden’.

   Inschrijven op deze training

   Persoonsgegevens
   Woonadres   Bedrijfsgegevens