Training Meesterlijk communiceren

mm

Training Meesterlijk communiceren

img_4498

Herken je dit?
• Merk je dat je niet bereikt wat je wilt met de manier waarop je communiceert?
• Heb je er moeite mee om een ander aan te spreken en jezelf uit te spreken?
• Vul je het denken en voelen voor anderen in?
• Voel je je regelmatig overrompeld door je gesprekspartner en klap je dicht?
• Voel je je niet gezien en gehoord op je werk?
Dan is deze training meesterlijk communiceren geschikt voor jou.

Over de training
Goed communiceren is cruciaal voor een goede samenwerking met je collega’s en leidinggevende. In de training leer je tijdens gesprekken met je aandacht in het nu aanwezig te zijn. Zo kun je openstaan voor wat een ander te zeggen heeft. Soms is dat moeilijk, doordat je vast kunt zitten in oude, vertrouwde patronen uit het verleden, vooral bij lastige gesprekken. Je zegt dan niet meer wat je echt denkt of voelt; je speelt een rol die vertrouwd aanvoelt. Je leert deze patronen bij jezelf en je collega’s en leidinggevende te herkennen en te doorbreken.
Als je je bewust bent van je valkuilen en je stelt je open voor de ander, kun je veel meer bereiken. In de training werk je aan het vergroten van je invloed in de samenwerking door een beter contact te krijgen met je eigen gedachten en gevoelens en die van de ander.

Doel
Tijdens deze training meesterlijk communiceren zie en ervaar je wat wel en niet effectief is in de communicatie met je leidinggevende en je collega’s. Vanuit deze inzichten en de aangereikte tools ervaar je steeds meer communicatiemogelijkheden. Hierdoor word je flexibeler, ben je in staat om in voor jou lastige situaties constructief te blijven communiceren en jouw doelen met meer gemak en plezier te bereiken.

Doelgroep
• Stafmedewerker
• Management Assistent
• Personal Assistant
• Office manager
• Secretaresse

Resultaat
• Je bent in staat effectief te communiceren in lastige situaties.
• Je hebt grip op je emoties.
• Je formuleert kort en kernachtig.
• Je krijgt jouw ideeën makkelijker over de bühne.
• Je durft je mening te geven.

Data Najaar 2020
• Maandag 2 november 2020
• Maandag 16 november 2020
• Maandag 30 november 2020

Tijden
Ontvangst 09.00 uur, start 09.30 uur en einde 17.00 uur.

Locatie
Regardz LaVie Utrecht, Lange Viestraat 351 in Utrecht.

Beoordeling
Gemiddelde waardering van een 8,6

Opzet
Tijdens deze 3-daagse training meesterlijk communiceren wordt gewerkt vanuit de persoonlijkheids- en communicatie theorie Transactionele Analyse.

Modules
Er worden 3 modules – gerelateerd aan het boek Dealen met je baas – behandeld om bovengenoemde resultaten te bereiken:
Module 1 | Matchen en mismatchen
Module 2 | Vergroot je invloed in de communicatie
Module 3 | Jezelf en de werkrelatie versterken
Na deze 3 dagen heb je zicht op je communicatieve kracht en blokkades. Je bent in staat om een vertrouwensrelatie op te bouwen en je weet hoe je ineffectieve communicatiepatronen om kunt buigen naar effectieve. Je kunt direct met het geleerde en de aangereikte tools in de praktijk aan de slag.

img_4520

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal.
Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uithaalt. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen.
Het maximaal aantal deelnemers is 16. Vanaf 11 deelnemers wordt er een extra trainer ingezet.
Een extra mogelijkheid is individuele coaching. Hiermee kun je de progressie in je leerproces vergroten. Klik hier voor meer informatie.

Intake
Er zijn twee mogelijkheden: een schriftelijke intake en een persoonlijk intakegesprek. Het intakeformulier ontvang je enkele weken voorafgaand aan de training. Voor een intakegesprek kun je rechtstreeks met ons een afspraak maken. Je maakt kennis met de trainer, en je bespreekt en formuleert je ontwikkelpunten en leerdoelen. De kosten van het intakegesprek zijn € 195,- exclusief BTW.

Intervisie
Om je zelfinzicht, bewustwording en effectiviteit in de communicatie te vergroten, is het mogelijk om in de periode tussen de bijeenkomsten deel te nemen aan een intervisiegroep (bestaande uit je mededeelnemers). De data, tijden en locatie hiervoor stem je onderling af. Tijdens de intervisie wissel je persoonlijke en praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof, en je bespreekt de oefeningen die je gedaan hebt in relatie tot je ontwikkelpunten en leerdoelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte opdrachten en oefeningen die je van de trainer ontvangt.

Investering
€ 2.399,- inclusief arrangement, hand-outs en oefenmateriaal. Exclusief het boek Psychologie voor Managers en BTW.

Certificaat
Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en je inzet is optimaal, dan ontvang je aan het einde van de training een certificaat van Secretary Management Institute Academy. Met dit certificaat heb je het bewijs dat je een training op HBO-niveau hebt afgerond.

img_4500

Erkenning

cmsthumb_cedeo-los-png1

Studiepunten: 6

Ervaringscitaat

Wilma Kraaijeveld, Bestuurssecretaris Stadgenoot: “Voor mij viel het kwartje al op de eerste dag! Door de heldere uitleg, structurering en de praktische handvatten was dit voor mij een training die echt het verschil maakte. Alle onderdelen werden veelvuldig geoefend in een kleine groep zodat de theorie ook kans kreeg goed ingebed te raken.
Ik kan iedereen die een slag willen maken in het verbeteren van zijn of haar communicatievaardigheden de Training Meesterlijk Communiceren ten zeerste aanbevelen.”

Curriculum is empty
mm

Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organsiaties, trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse, en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Gedragsverandering’.

Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ en de ‘TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’, ‘Dealen met je baas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’ en ‘Coachen vanuit de positieve psychologie-Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden’.

    Inschrijven op deze training

    Persoonsgegevens
    Woonadres    Bedrijfsgegevens