Training Dynamische bijeenkomsten

Hoe je een interactieve online presentatie bouwt

Live en online presenteren is niet hetzelfde

Op het toneel of in een vergaderruimte is je uitstraling vele malen sterker dan online. De emotie in je stem is beter te horen en je communiceert voor een groot deel via lichaamstaal. Ook zie je direct de reactie van het publiek en kun je daar als spreker op inspelen. De energie van de zaal draagt bij aan de presentatie. Online gaat een deel van de emotie in je stem verloren en kun je minder lichaamstaal inzetten om je woorden te ondersteunen. Het is een grotere uitdaging om de aandacht van het publiek vast te houden, omdat het constant bloot staat aan afleiding.

Hoe houd je het publiek betrokken?

 

 

 

 

 

Dat is de grote uitdaging bij online presenteren. Naast een kort kernachtig verhaal, een op en top in orde setting heb je ook goed ontworpen slides nodig. De slides vervangen voor een groot deel de spreker, die vaak maar in een klein hoekje van het scherm te zien is.

In veel live presentaties bestaan de slides hoofdzakelijk uit tekst. Maar hoe meer tekst op een slide, hoe groter het risico dat het publiek afhaakt. Dat geldt voor online presentaties nog vele malen sterker. Toehoorders kunnen niet tegelijk lezen en luisteren. Meestal heeft lezen de voorkeur. En omdat ze sneller lezen dan de spreker spreekt, zijn ze eerder klaar. In de ‘wachttijd’ is er alle ruimte om een andere applicatie op de computer te openen. En weg is de aandacht.

Voor wie is de training?
Professionals die een live presentatie om willen bouwen tot een dynamische en beeldende online presentatie, waarmee het publiek van begin tot eind geboeid blijft.

Opzet
De training Online Presenteren bevat een mix van korte theorie en begeleiding bij het ombouwen van de oorspronkelijke presentatie. Het bestaat uit vier modules, waarin je binnen twee weken een nieuwe presentatie in handen te hebben.

Module 1 | De outline
Module 2 | Het storyboard
Module 3 | Masterclass slideontwerp
Module 4 | Dry-run

Het bouwen van een PowerPoint presentatie is tijdrovend. Daarom leren we je de basics maar nemen we na module drie het stokje uit handen. Op basis van het storyboard en het beeldmateriaal dat we gezamenlijk gevonden hebben, bouwen wij de PowerPoint presentatie voor je. Tijdens de dry-run presenteer je met de nieuwe slides en doen we waar nodig de laatste aanpassingen.

Resultaat
Na de training heb je een presentatie waarmee je online de aandacht van het publiek vasthoudt. De setting, het verhaal en het beeldmateriaal hebben een professionele uitstraling.

Je weet hoe je een gestructureerde outline maakt en een kernboodschap formuleert. Je hebt geoefend met het omzetten van tekst naar beeld en je hebt kennis van de vijf basisslides waarmee je dynamiek in de presentatie brengt.

       
Voorbeeld was-wordt slideontwerp

Werkwijze
De werkwijze is persoonlijk en concreet. Je ontvangt praktische handvatten om een helder verhaal met beeldende PowerPoint presentatie te bouwen. De training is online via de conference applicatie Microsoft Teams.

Intake
Om te bepalen of de training voor jou de juiste keuze is, houden we een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek. Je kunt hiervoor rechtstreeks met ons een afspraak maken. Je maakt kennis met de trainster en bespreekt je leerdoel. Er zijn geen kosten verbonden aan het oriëntatiegesprek.

Investering
€ 1.650,- inclusief het boek ‘Een goed idee is er om te delen’ en de hand-outs. Exclusief BTW.

Wil je meer weten? Meld je dan aan voor het vrijblijvende oriëntatiegesprek.

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Training Dynamische bijeenkomsten

  Curriculum is empty
  mm

  Pauline le Rûtte
  Pauline is trainer. Na haar loopbaan bij de Rijksoverheid maakte ze in 2005 de overstap naar het trainersvak en specialiseerde ze zich in spreekvaardigheid.
  Elke dag voeren we gesprekken en delen we gedachten met elkaar, maar zodra we een presentatie houden, schieten we in een patroon. Het verhaal raakt op de achtergrond en maakt plaats voor een grote hoeveelheden details, geïllustreerd met bulletpointslides. Dat kan beter. En aantrekkelijker.
  Pauline ontwikkelde een praktische methode waarmee je een goed gestructureerde presentatie opbouwt met een uniek verhaal dat het publiek in beweging brengt. Pauline: ‘Presenteren is meer dan alleen informatie overdragen. Ik daag mijn deelnemers uit om nieuwe invalshoeken te verkennen en tot de kern van hun idee te komen. Het mooiste moment is voor mij als een professional zijn kennis en ervaringen samensmeedt tot een unieke presentatie. Dan ontstaat er magie.’
  In 2013 publiceerde Pauline haar boek ‘Een goed idee is er om te delen’ en was zij medeorganisator van TEDxDamlaan.

   Inschrijven op deze training

   Persoonsgegevens
   Woonadres   Bedrijfsgegevens