Individuele training inspirerend presenteren

Individuele training inspirerend presenteren

Herken je dit?
* In mijn enthousiasme heb ik de neiging om teveel te vertellen.
* Ik raak soms de draad van mijn verhaal kwijt.
* Ik wil mijn boodschap krachtiger overbrengen.
* Theoretische of technische informatie zou ik levendiger willen presenteren.
* Ik wil mijn toehoorders van begin tot eind blijven boeien.

Over de training
Als professional loopt ‘the curse of knowledge’ je soms voor de voeten. Je wilt je toehoorders zoveel mogelijk vertellen, maar bereikt daarmee een averechts effect. Mensen kunnen geen grote hoeveelheden informatie in een korte periode verwerken.

Een presentatie is meer dan alleen het overdragen van informatie. Tijdens de training bouw je aan een zorgvuldig samengestelde inhoud die afgestemd is op het publiek. Je leert hoe je feitelijke informatie beeldender maakt en daarmee eenvoudiger te begrijpen en onthouden. En hoe je op een natuurlijke manier presenteert.

Doel
Bouw van je kennis en ideeën een unieke verhaal. Neem de regie in handen en breng een verandering in het denken en doen van je toehoorders teweeg.

Doelgroep
* Directeur
* Manager | Leidinggevende

Resultaat
* Regie over de inhoud en het effect van een presentatie.
* Een presentatie met een heldere structuur en focus.
* Inzicht in de elementen die een presentatie memorabel maken.
* Een methode om gestructureerd een presentatie op te bouwen.
* Handvatten om een uniek verhaal te maken en je als spreker te onderscheiden.

Data
De training Inspirerend Presenteren is individueel en de data worden in onderling overleg afgesproken. De training wordt gegeven door Pauline le Rûtte.
De vier modules kunnen op twee manieren worden doorlopen:
– 4 keer een dagdeel (3uur).
– 6 sessies van 2 uur.

Opzet
De training Inspirerend Presenteren bevat een mix van korte theorie geïllustreerd met (video)beelden, begeleiding bij de bouw van het verhaal en de beelden, en oefenen met gebruik van cameraopnames. Je kiest een zakelijk onderwerp en werkt dat aan de hand van de modules uit tot een presentatie.
Modules

Module 1 | Een heldere structuur
Module 2 | Feitelijke informatie levendiger maken
Module 3 | Een beeldpresentatie ontwerpen
Module 4 | Natuurlijk presenteren

De modules bestrijken het hele presentatieproces. Stap voor stap doorloop je alle elementen die bijdragen aan een uniek verhaal waarmee je het publiek in beweging brengt.

Werkwijze
De werkwijze is persoonlijk, concreet en praktisch. De focus binnen elke module worden bepaald door jouw persoonlijke situatie. Tips en feedback zijn op maat, waardoor je grote stappen in je spreekvaardigheid maakt.

Intake
Om te bepalen of de training voor jou de juiste keuze is, houden we een telefonisch intakegesprek. Je kunt hiervoor rechtstreeks met ons een afspraak maken. Je maakt kennis met de trainer en bespreekt en formuleert je ontwikkelpunten en leerdoelen. Er zijn geen kosten verbonden aan het intakegesprek.

Investering
€ 2.495,- inclusief boek “Een goed idee is er om te delen”, werkboek en hand-outs. Exclusief BTW.

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Individuele training inspirerend presenteren

Curriculum is empty
mm

Pauline le Rûtte
Pauline is trainer. Na haar loopbaan bij de Rijksoverheid maakte ze in 2005 de overstap naar het trainersvak en specialiseerde ze zich in spreekvaardigheid.
Elke dag voeren we gesprekken en delen we gedachten met elkaar, maar zodra we een presentatie houden, schieten we in een patroon. Het verhaal raakt op de achtergrond en maakt plaats voor een grote hoeveelheden details, geïllustreerd met bulletpointslides. Dat kan beter. En aantrekkelijker.
Pauline ontwikkelde een praktische methode waarmee je een goed gestructureerde presentatie opbouwt met een uniek verhaal dat het publiek in beweging brengt. Pauline: ‘Presenteren is meer dan alleen informatie overdragen. Ik daag mijn deelnemers uit om nieuwe invalshoeken te verkennen en tot de kern van hun idee te komen. Het mooiste moment is voor mij als een professional zijn kennis en ervaringen samensmeedt tot een unieke presentatie. Dan ontstaat er magie.’
In 2013 publiceerde Pauline haar boek ‘Een goed idee is er om te delen’ en was zij medeorganisator van TEDxDamlaan.

Inschrijven op deze training

Persoonsgegevens
WoonadresBedrijfsgegevens