Toepassingsgerichte psychologie – Haal meer uit je werk en je leven!

mm

Transactionele Analyse (TA) – internationaal erkende introductietraining

Toepassingsgerichte psychologie – Haal meer uit je werk en je leven!

Herken je dit?
• In bepaalde situaties verloopt de communicatie stroef.
• Soms begrijp ik het gedrag van mijn collega niet.
• Ik kom niet altijd goed tot mijn recht in relatie tot anderen.
• Ik vind het lastig om mezelf uit te spreken of anderen aan te spreken.
• Ik voel me snel verantwoordelijk.

Wil je dit?
• Begrijpen waardoor er problemen ontstaan in de communicatie.
• Inzicht hebben in psychologische concepten om gedrag beter te begrijpen.
• Mezelf beter leren kennen om mijn effectiviteit te vergroten.
• Het lef hebben om echt in gesprek te gaan met anderen.
• De verantwoordelijkheid daar laten waar die thuishoort.

Dan is deze introductietraining geschikt voor jou.

Als je samenwerkt met mensen of hen begeleidt, begrijp je soms het gedrag van de ander niet. Soms ontstaat er miscommunicatie. In deze internationaal erkende TA-introductietraining maak je kennis met een breed scala aan TA-concepten. Je leert begrijpen wat TA voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling kan betekenen.
Transactionele Analyse is een sociale en psychologische theorie, ontwikkeld door de Canadese psychiater Eric Berne. Zijn theorie omvat een aantal uitgangspunten en kernconcepten die je ondersteunen om je bewust te worden van je patroon van denken, voelen en doen. De focus ligt op de ontwikkeling van je eigen autonomie, om van daaruit interventies in te zetten. TA kenmerkt zich door een humanistische levensvisie en wordt tot de positieve psychologie gerekend.

Doel
Door de kennismaking met het TA-begrippenkader en de TA-methodieken krijg je meer inzicht in wie je bent, wat je kunt en wat je ontwikkel- en communicatiemogelijkheden zijn.

Doelgroep
Iedere professional die kennis wil maken met de TA en wil ontdekken wat TA voor zijn of haar persoonlijke en professionele ontwikkeling kan betekenen.

Inhoud
Je maakt kennis met het TA-begrippenkader. De volgende concepten worden op verrassende en interactieve wijze behandeld om de bovengenoemde resultaten te bereiken:
Concept 1 | Werken met contracten
Concept 2 | Miskenningsniveaus
Concept 3 | De bril van waaruit je kijkt en reageert
Concept 4 | De structuur van je persoonlijkheid
Concept 5 | Communicatiestijlen
Concept 6 | Dramadriehoek en Succesdriehoek
Concept 7 | Scriptanalyse
Concept 8 | Racketanalyse
Concept 9 | Aandachteconomie
Concept 10 | Tijdsstructurering

Na deze 2 dagen heb je kennisgemaakt met het TA-begrippenkader en de TA-methodieken. Je hebt een indruk gekregen van wat TA voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling kan betekenen. Deze introductietraining geeft je tevens toegang tot de 1-jarige opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie.

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal. Tijdens deze introductie maak je kennis met de achtergronden van de TA en met een aantal concepten. De theorie wordt afgewisselde met praktische oefeningen zoals: zelfreflectie, bewustwordingsoefeningen, rollenspelen, groepsdiscussie en individuele of groepsopdrachten.
Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uit haalt. Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Data en tijden
Maandag 12 & dinsdag 13 september 2022
Beide dagen werken we van 09.30-17.00 uur. Ontvangst vanaf 09.00 uur. Om 12.30 uur is er een lunch voor alle deelnemers.

Deelnamekosten
De deelnamekosten bedragen € 495,- exclusief BTW. Inclusief koffie, thee, lunch, frisdrank, werkmap, hand-outs en oefenmateriaal.

Locatie
Trainingslocatie Bongers & Partners, ’s-Gravendijckseweg 60 in Noordwijk.

Certificaat
Deze Transactionele Analyse(TA)internationaal erkende introductietraining is erkend door de Europese en Internationale TA- associaties (EATA/ITAA). Na deelname ontvang je het 101 certificaat Transactionele Analyse.

Aanmelden of extra informatie
I www.bongers-partners.nl
E info@bongers-partners.nl
T 071-3619880

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Toepassingsgerichte psychologie – Haal meer uit je werk en je leven!

  Curriculum is empty
  mm

  Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organsiaties, trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse, en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Gedragsverandering’.

  Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

  Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

  Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

  Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ en de ‘TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’, ‘Dealen met je baas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’ en ‘Coachen vanuit de positieve psychologie-Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden’.

   Inschrijven op deze training

   Persoonsgegevens
   Woonadres   Bedrijfsgegevens