Masterclass Persoonlijkheidmanagement in 1 dag

€ 995,00
Meld je aan

Masterclass Persoonlijkheidsmanagement in 1 dag

Herken je dit?
• Soms begrijp ik het gedrag van mijn medewerkers niet.
• Mijn interventies pakken niet altijd goed uit, hoe kan ik mezelf hierin verbeteren?
• Ik wil makkelijker leiding kunnen geven aan verschillende typen mensen.
• Ik heb teamleden die in een burn-out terecht kunnen komen. Hoe ga ik daarmee om?
• Sommige teamleden hebben autistische trekken. Hoe deal ik daarmee?

Dan is deze masterclass Persoonlijkheidsmanagement in 1 dag een aanrader voor jou.

Over de Masterclass
In het leidinggeven heb je te maken met verschillende typen medewerkers. Sommige medewerkers hebben aan een half woord genoeg en functioneren goed en zelfstandig. Anderen hebben meer aandacht, uitleg en ondersteuning nodig. Ze stribbelen tegen of mijden hun verantwoordelijkheden, bijvoorbeeld door gemaakte afspraken niet na te komen. Hoe komt dat, en vooral: wat kun je daaraan doen? De regie ligt in jouw handen als je deze masterclass volgt!
De personages centraal
Ga samen met toptrainer Manon Bongers aan de slag met vier persoonlijkheidscategorieën op basis waarvan je reageert op stress-situaties: jezelf zijn, vluchten, vechten en jezelf onder druk zetten. Herken je ze? Welk personage ben jij en hoe ga je om met de persoonlijkheden in jouw team? Hoe zet je je eigen personage effectief in? Van jou wordt leidinggeven zonder overbodige sturing verwacht. Hoe houd je de regie over de verschillende personages in het team? ‘Jezelf zijn’ moet natuurlijk de hoofdrol hebben, maar ben je wel altijd jezelf? Ontdek welk personage bij jou in een bepaalde situatie het meest dominant is en onderscheid die ook in jouw team. Zet de positieve eigenschappen van jouw personage in, leer effectief om te gaan met je valkuilen en sleep daardoor je doelen in de wacht.
Vertaalslag naar de praktijk + Persoonlijk Actieplan
Uniek aan deze masterclass Persoonlijkheidsmanagement in 1 dag is de leerzame afwisseling tussen theorie en praktijk. Manon heeft legio waardevolle oefeningen en korte opdrachten in haar gereedschapskist die je helpen bij het herkennen van verschillende persoonlijkheidskenmerken bij jezelf en je medewerkers. Ze geeft praktijkvoorbeelden en beeldt de verschillende persoonlijkheidscategorieën levendig uit. Ook daagt ze je uit om zelf als regisseur met de personages aan de slag te gaan. Deze opbouw van het programma zorgt er gegarandeerd voor dat je de technieken van persoonlijkheidsmanagement meer kunt integreren in je stijl van leidinggeven.

Doel

Krijg inzicht in de verschillende persoonlijkheidscategorieën waar je op de werkvloer mee te maken hebt. Leer stimulerend leidinggeven om ervoor te zorgen dat eenieder in het functioneren groeit vanuit zijn of haar eigenheid.

Doelgroep
• Bestuurder | Directeur
• Manager | Leidinggevende
• Professional met leidinggevende functie

Resultaat
• Inzicht in verschillende persoonlijkheidscategorieën.
• Beter begrip van je eigen gedrag en dat van je medewerkers.
• Interventies per categorie om direct in de praktijk mee aan de slag te gaan.
• Opties om de omgang met jezelf te vergemakkelijken.
• Hogere kwaliteit van leidinggeven.

Opzet
Tijdens deze masterclass Persoonlijkheidsmanagement in 1 dag wordt gewerkt vanuit vier persoonlijkheidscategorieën, waardoor je gedrag van jezelf en je medewerkers beter leert begrijpen en effectiever leiding kunt geven.

Modules
Er worden 5 modules – gerelateerd aan het boek Psychologie voor managers – behandeld om bovengenoemde resultaten te bereiken.

Module 1 | Leidinggeven aan verschillende karakters
Aanleiding voor gedragsverandering
7 stappenplan voor gedragsverandering
Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen aandeel / eigenaarschap
Ontwikkeling van de persoonlijkheid
Erfelijke eigenschappen – aangeboren eigenschappen – aangeleerd gedrag
De invloed van stress op je functioneren
Persoonlijkheidsinschatting maken

Module 2 | Jezelf zijn
Herkenningspunten
Achtergronden
Kwaliteiten
Persoonlijke valkuilen
Valkuilen in het leidinggeven
Interventies in het leidinggeven

Module 3 | Vluchten – Creatieve Dagdromer – Psychotische categorie
Herkenningspunten
Achtergronden
Kwaliteiten
Persoonlijke valkuilen
Valkuilen in het leidinggeven
Interventies in het leidinggeven

Module 4 | Vechten – Charmante Manipulator – Sociopathische categorie
Herkenningspunten
Achtergronden
Kwaliteiten
Persoonlijke valkuilen
Valkuilen in het leidinggeven
Interventies in het leidinggeven

Module 5 | Jezelf onder druk zetten – Verantwoordelijke Workaholic – Neurotische categorie
Herkenningspunten
Achtergronden
Kwaliteiten
Persoonlijke valkuilen
Valkuilen in het leidinggeven
Interventies in het leidinggeven

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierbij staat ervarend leren centraal. De theorie wordt op inzichtelijke wijze behandeld aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden. Daarnaast wordt er intensief gewerkt aan de hand van oefeningen en opdrachten.

Investering
De deelnamekosten bedragen € 995,- exclusief BTW. Inclusief arrangement, bestseller Psychologie voor managers, hand-outs en oefenmateriaal.

Datum
In onderling overleg.

Tijden
Ontvangst 09.00 uur, start 09.30 uur en einde 17.00 uur.

Locatie
In onderling overleg.

Curriculum is empty

Manon Bongers is expert in de gedragspsychologie, gedragstrainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Psychologie voor managers’ (2011) en ‘Dealen met je baas’ (2014). Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon directeur en eigenaar van Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Management van Mensen’.

Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat je zelf als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

Inschrijven op deze training

Persoonsgegevens
WoonadresBedrijfsgegevens