Masterclass krachtig communiceren

mm

Masterclass krachtig communiceren

Herken je dit?

img_3714

• In mijn team wordt er om de hete brij heen gedraaid.
• Ik heb het gevoel dat ik de kartrekker in mijn team ben.
• Ik bereik niet wat ik wil met de manier waarop ik communiceer.
• Binnen ons team wordt er geschoven met verantwoordelijkheden.
• Ik heb er moeite mee om mijn collega’s aan te spreken en mezelf uit te spreken.
Dan is deze Masterclass Krachtig Communiceren geschikt voor jou.

Over de Masterclass Krachtig Communiceren
Effectief communiceren is cruciaal voor een constructieve en plezierige samenwerking met je teamleden en collega’s. In de Masterclass ga je door de aangereikte psychologische concepten en herkenbare praktijkvoorbeelden begrijpen hoe het komt dat de communicatie in je team of met je collega soms ineffectief verloopt. Als je onder druk staat, is het lastig om open te staan voor wat je teamleden of collega’s te zeggen hebben. We komen dan vaak terecht in oude, vertrouwde communicatiepatronen uit het verleden, vooral bij lastige gesprekken of meetings. Je zegt dan niet meer wat je echt denkt of voelt; je speelt een rol die vertrouwd aanvoelt. Je leert deze patronen bij jezelf en je teamleden te herkennen en te doorbreken. Als je je bewust bent van je overlevingsstrategieën en je stelt je open voor je teamleden of collega’s, kun je veel meer bereiken. In de Masterclass krijg je tools tot je beschikking om ineffectieve communicatiepatronen om te buigen naar effectieve.

img_4518

Doel
Tijdens deze Masterclass zie en ervaar je wat wel en niet effectief is in de communicatie met je teamleden en je collega’s. Vanuit deze inzichten en de aangereikte tools ervaar je steeds meer communicatiemogelijkheden. Hierdoor word je flexibeler, ben je in staat om in voor jou lastige situaties constructief te blijven communiceren en jouw doelen met meer gemak en plezier te bereiken.

Doelgroep
• Bestuurder | Directeur
• Manager | Leidinggevende
• Professional met leidinggevende functie
• Teamleider
• Procesbegeleider

Resultaat
• Je bent je bewust van de overtuigingen op basis waarvan je reageert.
• Je hebt zicht op je overlevingsstrategieën in de communicatie.
• Je weet waardoor je in een ineffectief communicatiepatroon terechtkomt.
• Je begrijpt waardoor er problemen ontstaan in de communicatie.
• Je hebt opties tot je beschikking om ineffectieve communicatie om te buigen naar effectieve.

Data
• Nieuwe datum volgt

Tijden
Ontvangst 09.00 uur, start 09.30 uur en einde 17.00 uur.

Locatie
De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort.

Beoordeling
• Zeer leerzaam en praktijk gericht
• Door de “brillen” heb ik inzicht gekregen in mijn eigen denken en doen, en kan ik met meer inzicht in gesprek met collega’s. Bernice Reenders – Kids2care Kinderthuiszorg
• Ik heb geleerd om bewuster te zijn qua het beleven van gesprekken; hoe sta ik er in, hoe signaleer ik gedragingen en wat doe ik er mee? Erwin Zeegers – Haaglanden Medisch Centrum
• Zeer leerzame masterclass, tips die ik nodig acht voor het uitvoeren van mijn taak – Murray Irausquin – Dr Horacio Oduber Hospitaal
• Veel herkenning en tools voor in de praktijk.
• Snel “to the point”- (h)erkenning bij deelnemers van communicatie problemen in de zorg Jaap Pannekoek – RadboudUMC
• Leerzaam en inzichtgevend.

Opzet
Tijdens deze 1-daagse Masterclass wordt gewerkt vanuit de persoonlijkheids- en communicatietheorie Transactionele Analyse.

Modules
Er worden 4 modules – gerelateerd aan het boek Psychologie voor managers – behandeld om bovengenoemde resultaten te bereiken:
Module 1 | 4 brillen van waaruit je kijkt en reageert
Module 2 | De ander aanspreken en jezelf uitspreken
Module 3 | Dramadriehoek en Succesdriehoek
Module 4 | Communicatiestijlen die je inzet vanuit je persoonlijkheid

Na deze dag heb je zicht op je communicatieve kracht en blokkades. Je weet hoe je ineffectieve communicatiepatronen om kunt buigen naar effectieve. Je kunt direct met het geleerde en de aangereikte tools in de praktijk aan de slag.

img_3716

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal.
Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uithaalt. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen.
Het maximaal aantal deelnemers is 40. Een extra mogelijkheid zijn vervolgprogramma’s, incompanyprogramma’s en/of individuele coaching. Hiermee kun je de progressie in je leerproces vergroten.

Intake
Er zijn twee mogelijkheden: een schriftelijke intake en een persoonlijk intakegesprek. Het intakeformulier ontvang je enkele weken voorafgaand aan de training. Voor een intakegesprek kun je rechtstreeks met ons een afspraak maken. Je maakt kennis met de trainer, en je bespreekt en formuleert je ontwikkelpunten en leerdoelen. De kosten van het intakegesprek zijn € 195,- exclusief BTW.

Investering
€ 995,- inclusief het boek Psychologie voor Managers, arrangement, hand-outs en oefenmateriaal. Exclusief BTW.

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Masterclass krachtig communiceren

  Curriculum is empty
  mm

  Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organsiaties, trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse, en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Gedragsverandering’.

  Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

  Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

  Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

  Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ en de ‘TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’, ‘Dealen met je baas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’ en ‘Coachen vanuit de positieve psychologie-Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden’.

   Inschrijven op deze training

   Persoonsgegevens
   Woonadres   Bedrijfsgegevens