Incompany Psychologie en leidinggeven

mm

Incompany Psychologie en leidinggeven|Geef leiding vanuit je innerlijke kracht

Herken je dit?
• Soms begrijp ik het gedrag van mijn medewerkers niet.
• Ik wil het gedrag van mijn medewerkers beter begrijpen en positief kunnen beïnvloeden.
• Ik doe veel dingen op de automatische piloot.
• Ik wil mijn Persoonlijk Leiderschap versterken.
• In stressvolle situaties wil ik effectief blijven functioneren.
Dan is deze Masterclass een aanrader voor jou.

Over de Masterclass Psychologie en leidinggeven
Als leidinggevende heb je, net als je medewerkers, blinde vlekken en valkuilen. Je bent je dan niet bewust van het effect van je gedrag op anderen, waardoor de werkrelatie verstoord kan raken. Tijdens deze masterclass krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en dat van je medewerkers. Je leert gedrag te begrijpen en positief te beïnvloeden bij het leidinggeven. Manon Bongers geeft je herkenbare praktijkvoorbeelden en reikt je praktische tools aan om gedragspatronen die niet effectief zijn, te doorbreken. Het gevolg is persoonlijke en professionele groei bij jezelf en je medewerkers, en betere bedrijfsresultaten.
In essentie gaat het erom dat je medewerkers en jijzelf effectief functioneren op de werkvloer. Daarbij is een dosis zelfkennis, zelfbewustzijn en inzicht in menselijk gedrag een must. Je maakt tijdens deze masterclass kennis met verschillende werkstijlen (persoonlijkheidskenmerken). Je leert kwaliteiten en valkuilen, voortkomend uit overlevingsstrategieën, bij jezelf en je medewerkers herkennen. Je gaat met een persoonlijk actieplan naar huis.

Doel
Krijg inzicht in het psychologische concept werkstijlen (persoonlijkheidskenmerken) en buig ineffectieve overtuigingen en gedragspatronen om naar helpende overtuigingen en effectief gedrag. Leer stimulerend leidinggeven aan je medewerkers om ervoor te zorgen dat eenieder vanuit zijn innerlijke kracht functioneert.

Doelgroep
• Bestuurder | Directeur
• Manager | Leidinggevende
• Professional met leidinggevende functie

Doelgroep
Deze masterclass psychologie en leidinggeven is uitermate geschikt voor leidinggevenden (hoger en middenkader). Dit persoonsgerichte psychologieprogramma is bestemd voor iedere manager/directeur die persoonlijke en professionele ontwikkeling wil stimuleren om het maximale uit zichzelf en zijn medewerkers te halen.

Resultaat
• Je herkent verschillende werkstijlen (persoonlijkheidskenmerken) waar je op de werkvloer mee te dealen hebt.
• Je begrijpt het gedrag van jezelf en je medewerkers beter.
• Je hebt mogelijkheden tot je beschikking om positieve invloed uit te oefenen.
• Jij en je medewerkers werken effectiever.
• Je vergroot je impact door je persoonlijkheid optimaal in te zetten.

Data
In onderling overleg.

Tijden
In onderling overleg.

Locatie
In onderling overleg.

Beoordeling
Gemiddelde waardering van een 9+

Opzet
Tijdens deze masterclass psychologie en leidinggeven wordt gewerkt vanuit het psychologische concept werkstijlen, waardoor je gedrag van jezelf en je medewerkers beter leert begrijpen en positief leert beïnvloeden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een ander psychologisch concept.

VOORBEELDPROGRAMMA
13.00 uur Lunch
13.30 uur Blok 1: Gedrag van jezelf en je medewerkers begrijpen
* Aanleiding voor gedragsverandering
* 7 stappenplan voor gedragsverandering
* Verantwoordelijkheden nemen voor je eigen aandeel
* Ontwikkeling van de persoonlijkheid (erfelijke, aangeboren, aangeleerde eigenschappen)
* Persoonlijkheidsinschatting maken (gewoontepatronen, werkstijlen)
15.00 uur Break
15.15 uur Blok 2: Gedrag van jezelf en je medewerkers positief beïnvloeden
* De invloed van stress op je functioneren
* Van valkuil (overlevingsstrategie) naar uitdaging
* Doorzien én doorbreken van gedragspatronen
* Persoonlijk Actieplan
* Vertaalslag naar de praktijk
17.00 uur Afsluiting en borrel

De invulling van het programma is gerelateerd aan het managementboek Psychologie voor managers. Klik hier voor de paperback of hard cover uitgave.
Na deze masterclass heb je jouw zelfinzicht, en het inzicht in verschillende persoonlijkheidskenmerken waar je op de werkvloer mee te maken hebt, vergroot. Met behulp van aangereikte opties en interventies weet je ineffectieve gedragspatronen om te buigen naar effectieve. Je kunt direct met het geleerde in de praktijk aan de slag.

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierbij staat ervarend leren centraal.
Naast theorie wordt er gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uit haalt.
Het maximaal aantal deelnemers is 20.

Investering
€ 3.995,- inclusief het boek Psychologie voor managers, werkmap en hand-outs. Exclusief BTW.

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Incompany Psychologie en leidinggeven

  Curriculum is empty
  mm

  Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organsiaties, trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse, en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Gedragsverandering’.

  Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

  Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

  Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

  Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ en de ‘TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’, ‘Dealen met je baas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’ en ‘Coachen vanuit de positieve psychologie-Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden’.

   Inschrijven op deze training

   Persoonsgegevens
   Woonadres   Bedrijfsgegevens