Incompany training eigentijds presenteren

Training eigentijds presenteren

Herken je dit?
* Ons team heeft moeite om (onderzoeks)resultaten helder te presenteren.
* We krijgen weinig response van onze toehoorders.
* Onze presentaties hebben te weinig focus en structuur.
* Onze presentaties zijn te complex en te lang.
* We houden vooral tekstuele bulletpoint-achtige presentaties, maar weten dat die niet aansprekend genoeg zijn voor onze toehoorders.

Over de training
Hoe construeer je een aantrekkelijke eigentijdse presentatie die de toehoorders begrijpen en onthouden? Dat is de vraag waar veel teams tegenaan lopen wanneer zij een onderzoek of uitkomsten van een project moeten presenteren.

Tijdens de training eigentijds presenteren bouw je aan een presentatie die meer is dan een toelichting op een rapport of de uitkomsten van een project. Je leert hoe je focus aanbrengt, keuzes maakt en een structuur kiest die de inhoud ondersteunt. Je wordt je bewust van de grenzeloze mogelijkheden die voorbeelden, verhalen en beeldmateriaal bieden om feitelijke informatie te verlevendigen.

Doel
Onderzoeksresultaten of complexe materie op een unieke manier presenteren zodat de toehoorders het begrijpen en onthouden.

Doelgroep
Teams van professionals.

Resultaat
* Een methode om gestructureerd een heldere presentatie op te bouwen.
* Een presentatie met een zorgvuldig afgewogen hoeveelheid informatie.
* Handvatten om ingewikkelde materie beeldend te maken.
* Inzicht in het ontwerpen van krachtig beeldmateriaal in Powerpoint/Keynote.
* Een gedeelde teamervaring en visie op presentaties.

Data
De training eigentijds presenteren is in-company voor maximaal 6 deelnemers. De data worden in onderling overleg afgesproken. De training wordt gegeven door Pauline le Rûtte.

Opzet
De training bestaat uit 3 dagdelen. Het bevat een mix van theorie geïllustreerd met (video)beelden, opdrachten en oefenen met gebruik van cameraopnames. Je werkt aan de hand van de modules een rapport uit tot een presentatie.

Modules

Module 1 | De juiste inhoud in structuur zetten
Module 2 | Feitelijke informatie verlevendigen
Module 3 | Natuurlijk presenteren en finetunen

De modules bestrijken het hele presentatieproces. Stap voor stap doorloop je alle elementen die bijdragen aan een uniek verhaal waarmee je het publiek in beweging brengt.

Werkwijze
De werkwijze is persoonlijk, concreet en praktisch. In een open en veilige setting probeer je nieuwe presentatiemogelijkheden uit. Je deelt je ervaringen met het team en creëert met elkaar een visie op presenteren.

Intake
Om te bepalen of de training geschikt is voor jouw team, houden we een telefonisch intakegesprek. Je kunt hiervoor rechtstreeks met ons een afspraak maken. Je maakt kennis met de trainer en bespreekt en formuleert de ontwikkelpunten en leerdoelen. Er zijn geen kosten verbonden aan het intakegesprek.

Investering
€ 2.495,- inclusief boek “Een goed idee is er om te delen”, werkboek en hand-outs. Exclusief BTW.

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Incompany training eigentijds presenteren

Curriculum is empty
mm

Pauline le Rûtte
Pauline is trainer. Na haar loopbaan bij de Rijksoverheid maakte ze in 2005 de overstap naar het trainersvak en specialiseerde ze zich in spreekvaardigheid.
Elke dag voeren we gesprekken en delen we gedachten met elkaar, maar zodra we een presentatie houden, schieten we in een patroon. Het verhaal raakt op de achtergrond en maakt plaats voor een grote hoeveelheden details, geïllustreerd met bulletpointslides. Dat kan beter. En aantrekkelijker.
Pauline ontwikkelde een praktische methode waarmee je een goed gestructureerde presentatie opbouwt met een uniek verhaal dat het publiek in beweging brengt. Pauline: ‘Presenteren is meer dan alleen informatie overdragen. Ik daag mijn deelnemers uit om nieuwe invalshoeken te verkennen en tot de kern van hun idee te komen. Het mooiste moment is voor mij als een professional zijn kennis en ervaringen samensmeedt tot een unieke presentatie. Dan ontstaat er magie.’
In 2013 publiceerde Pauline haar boek ‘Een goed idee is er om te delen’ en was zij medeorganisator van TEDxDamlaan.

Inschrijven op deze training

Persoonsgegevens
WoonadresBedrijfsgegevens