Training Psychologie op de werkvloer

mm

Samenwerken met verschillende persoonlijkheden
Op basis van het Process Communication Model®

Praktijkgerichte psychologie op de werkvloer
| Verwerf inzicht in je ‘persoonlijkheidshuis’
| Leer positief gedrag en stressgedrag (h)erkennen
| Bekwaam je in verbindend communiceren
| O.l.v. internationaal erkend TA-opleider en gecertificeerd PCM-trainer® Manon Bongers
| Maximaal 12 deelnemers
| Inclusief persoonlijkheidsprofiel

Herken je dit?
| Ik begrijp de reacties van mijn leidinggevende/collega niet.
| Ik stoor mij aan het gedrag van mijn leidinggevende/collega.
| Ik heb regelmatig te maken met miscommunicatie.
| Ik twijfel aan mezelf en zeg niet wat ik denk of voel.
| Ik communiceer op de automatische piloot.

Over deze training
We hebben allemaal verschillende persoonlijkheidstypen in ons en laten uiteenlopend gedrag zien. Deze training leert je hoe je met deze verschillen om kunt gaan. Je krijgt inzicht in sterke karaktereigenschappen, communicatievoorkeuren, overlevingsstrategieën, valkuilen en blinde vlekken. Deze training toont je de impact van je eigen gedrag en dat van anderen in de werkrelatie.

Ook word je je bewust van je eigen gedachten, overtuigingen en motivatiebronnen, je zelfbeeld en hoe je met je gevoelens omgaat. Je ontdekt welke invloed al deze factoren hebben op je persoonlijk functioneren in je werk. Je zelfinzicht en zelfbewustzijn nemen toe. Hierdoor kun je vertrouwde, ineffectieve gedragspatronen en aangeleerde relatiepatronen doorbreken. Je manier van communiceren en je werkrelaties zullen verbeteren en je persoonlijke effectiviteit zal toenemen. Je krijgt hierdoor meer invloed, boekt betere resultaten en krijgt meer plezier in je werk.

Doel
Inzicht krijgen in je eigen gedrag en dat van je collega’s. Ineffectieve communicatie-, gedrags- en relatiepatronen leren (h)erkennen en doorbreken. Meer invloed krijgen door toepassing van verschillende communicatie- en interventiemogelijkheden en gedragsopties. Verbeteren van je persoonlijke effectiviteit en versterking van je werkrelaties.

Doelgroep
Iedere professional die (samen)werkt met anderen, zijn of haar persoonlijke effectiviteit wil vergroten en de kwaliteit van zijn of haar communicatie en werkrelaties wil verbeteren. Bijvoorbeeld:
| Adviseur/begeleider
| Projectmanager/accountmanager
| Beleidsmedewerker

Resultaat
| Je hebt inzicht in je eigen persoonlijkheidsprofiel en voorkeuren.
| Je begrijpt de communicatievoorkeuren van anderen en kunt hierbij aansluiten.
| Je hebt concrete handvatten om met lastige situaties om te gaan of om relaties te herstellen.
| Je bent in staat anderen aan te spreken en jezelf uit te spreken.
| Je weet jezelf en anderen te motiveren.

Data en tijden
Elk blok start om 09.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Ontvangst vanaf 09.00 uur. Om 11.00 uur en 15.00 uur is er een koffie/theepauze en om 12.30 uur een lunch.

Blok 1 dinsdag 21 maart 2023
Blok 2 dinsdag 4 april 2023
Blok 3 dinsdag 18 april 2023
Blok 4 dinsdag 9 mei 2023
Blok 5 dinsdag 23 mei 2023

Locatie
Conferentiecentrum Drakenburg
Dr. Albert Schweitzerweg 1
3744 MG Baarn

Beoordelingen

‘Vanuit mijn rol heb ik te maken met veel verschillende stakeholders die allemaal een andere benadering vragen. Door inzicht te krijgen in de verschillende persoonlijkheden kan ik mijn interactiestijlen en communicatiekanalen beter inzetten. Tijdens de training werd me duidelijk dat mensen behoorlijk voorgeprogrammeerd zijn. Het is leuk om de lift te nemen naar het profiel van je gesprekspartner, zodat je beter met elkaar kan communiceren. Deze training is een aanrader voor iedereen die wil investeren in een goede samenwerking!’
Remco Vink
Projectleider Bouwprojecten en Inrichting, Universitair Medische Centrum Utrecht

‘Deze training heeft mij veel inzicht gegeven in communicatiepatronen tussen mensen. Bovenal was het voor mij een eyeopener te ontdekken welke persoonlijke voorkeuren voor mij belangrijk zijn in relatie tot mijn eigen profiel. Door de persoonlijke en betrokken wijze waarop Manon ons het PCM-model leerde, ontstond voor mij zo’n veilige sfeer, dat ik mijn persoonlijke leerpunten optimaal heb kunnen laten zien en ermee heb kunnen oefenen. Mijn basis is hierdoor verstevigd en ik heb mooie handvatten gekregen om mijzelf van hieruit verder te ontwikkelen. Een aanrader voor een ieder die inzicht wil krijgen in en regie wil krijgen over de wisselwerking met andere mensen. Een prachtige leerschool!’
Nan de Rijcke Procesmanager sector Educatie & Participatie, Graafschap College

‘Het Process Communication Model is een waardevol instrument om je communicatie te verbeteren en Manon Bongers een uitgelezen trainer om het je te leren. Op een gegeven moment viel het kwartje en ‘zag’ ik de persoonlijkheidstypen. De training was al verhelderend en er is nu een fascinerende ontdekkingstocht begonnen!’
Anton Verlaan
Regiomanager Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking

‘Door het volgen van de PCM-training Samenwerken met verschillende persoonlijkheden heb ik persoonlijke inzichten verworven en heb ik mij communicatieprocessen eigen gemaakt. In mijn werk ervaar ik dat ik de geleerde interventies gericht kan toepassen. Manon heeft mij deskundig en op een plezierige manier laten zien en ervaren hoe het Process Communication Model werkt. Het was een zeer nuttige training. Een aanrader als je bereid bent in jezelf te investeren.’
Alice Alders
Human Resource adviseur Abswoude Autopromenade

‘Door het volgen van de training Samenwerken met verschillende persoonlijkheden heb ik, behalve inzicht in mijzelf, ook handvatten gekregen om echt in verbinding met anderen te staan.
Zowel zakelijk als privé merk ik dat, als ik de verschillende persoonlijkheidstypen in mezelf aanspreek, er effectieve en waardevolle communicatie op gang komt.
Ik ben dankbaar en blij dat ik deze training bij Manon Bongers heb mogen volgen. Manon blijft altijd respectvol en geduldig naar een ieder toe. Alles is oké en niks is goed of fout, waardoor ik me kwetsbaar kon opstellen. Ik raad deze training ten zeerste aan!’
Sandra Liong A Kong
Management assistent Amsterdam UMC

Opzet
Er worden 5 modules behandeld om de resultaten te bereiken. De modules zijn gerelateerd aan je PCM-persoonlijkheidsprofiel, je leerdoelen voor de training en de boeken Ontdek Process Communication en Dealen met je baas!

| We gaan aan de slag met gedrag dat je wilt ontwikkelen, veranderen of versterken
| We oefenen veel met observeren en het toepassen van interventies
| We gaan de diepte in om zelfinzicht, zelfbewustzijn en zelfmanagement te bevorderen
| We leggen de link naar de TA (daar is het PCM-model® op gebaseerd)
| We nemen in deze 5-daagse training de tijd om theorie en toepassing goed in de vingers te krijgen

Modules
Module 1  | Zelfinzicht en bewustwording
Module 2  | Verbindend communiceren
Module 3  | Motiveren
Module 4  | Observeren en interveniëren
Module 5  | Zelfmanagement
Na deze 5 dagen heb je jouw zelfinzicht, en het inzicht in verschillende persoonlijkheden waar je op de werkvloer mee te maken hebt, vergroot. Met behulp van aangereikte opties en interventies weet je ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Vervolgens kun je direct met het geleerde in de praktijk aan de slag.

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal. Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van zelfonderzoek, zelfreflectie, ervaringsgerichte en bewustwordingsoefeningen, opdrachten, praktijkcases, simulatie, rollenspel, individuele coaching en intervisie. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uit haalt. Jouw persoonlijkheidsprofiel staat centraal in deze training. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen. Een persoonlijk intakegesprek met Manon Bongers, twee individuele coachsessies en deelname aan een intervisiegroep maken deel uit van de training.

Investering
€ 3.599,- exclusief BTW. Inclusief arrangement, intakegesprek, 2 individuele coachsessies, PCM-persoonlijkheidsprofiel, boeken Ontdek Process Communication en Dealen met je baas, werkmap, lesmateriaal, hand-outs, oefeningen en praktijkopdrachten. Exclusief eventuele overnachting.

Certificaat
Aan het einde van de training ontvang je een erkend PCM-certificaat op basis van 80% aanwezigheid, actieve deelname en progressie in je ontwikkeling.

Liever incompany of individueel
Deze training is beschikbaar als open training, incompany training, en als individuele coaching.

Aanmelden of extra informatie
I www.bongers-partners.nl
E info@bongers-partners.nl
T 071-3619880

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Training Psychologie op de werkvloer

  Curriculum is empty
  mm

  Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organsiaties, trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’, ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse, en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Gedragsverandering’.

  Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

  Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

  Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

  Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ en de ‘TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’, ‘Dealen met je baas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’ en ‘Coachen vanuit de positieve psychologie-Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden’.

   Inschrijven op deze training

   Persoonsgegevens
   Woonadres   Bedrijfsgegevens