Nieuw: Erkende PCM-trainingen

Excellent communiceren en samenwerken

Bereik meer met het Process Communication Model®

Persoonlijke effectiviteit en professionele communicatie
| Inzicht krijgen in je ‘persoonlijkheidshuis’
| Positief gedrag en stressgedrag herkennen
| Energiek (samen)werken
| O.l.v. internationaal erkend TA-opleider en gecertificeerd PCM-trainer® Manon Bongers
| Maximaal 12 deelnemers
| Inclusief persoonlijkheidsprofiel

Erkende PCM-programma’s

Open trainingen
3-daagse open basistraining
dinsdag 5 november, dinsdag 19 november en dinsdag 3 december 2019

2-daagse open verdiepingstraining
dinsdag 14 en dinsdag 28 januari 2020

Incompany teamprogramma of workshop
Individueel coachprogramma

In ons werk en dagelijks leven ervaren we het allemaal wel eens. We praten langs elkaar heen, werken niet optimaal samen en voelen ons soms onbegrepen. En dat kan gevolgen hebben. We verliezen onze motivatie, presteren minder goed, worden moe, geïrriteerd of belanden in conflicten. Hoe komt dat? En liever: hoe kunnen we dat voorkomen?

Het Process Communication Model® (PCM) helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken, elke dag weer. Je leert kenmerken van positief gedrag en stressgedrag bij jezelf en anderen herkennen en er effectief mee om te gaan. Zo voorkom je misverstanden en stress, en ontstaat er begrip en dynamiek. Zo bereik je samen meer.

Met Process Communication leer je:
| wat jouw communicatievoorkeur is. Als je deze kent, kun je ervan loskomen en je richten op wat de ander nodig heeft.
| wat jou motiveert. Als je weet wat voor jou werkt, werk je met meer energie aan een beter resultaat en leer je je kwaliteiten voluit benutten.
| wat anderen motiveert. Als je herkent wat de ander stimuleert, kun je je communicatie aanpassen op de belevingswereld van de ander.
| wat stress oplevert. Als je inzicht hebt in negatief gedrag en dit kunt voorspellen, kun je er effectief op inspelen en houd je de (werk)sfeer goed.
| wat de oorzaak is van miscommunicatie. Als je weet hoe miscommunicatie en conflicten ontstaan, raak je minder tijd en energie kwijt aan onbegrip en bereik je direct resultaat.

Het Process Communication Model® is een communicatiemodel, ontwikkeld door de Amerikaanse klinisch psycholoog dr. Taibi Kahler. Het model geeft behoeften en voorkeuren weer in 6 persoonlijkheidstypen die we allemaal in meer of mindere mate in ons hebben. Inzicht in je eigen en elkaars unieke profiel helpt je om alles uit jezelf en de relatie met anderen te halen.

Doel
Kennis hebben van de 6 verschillende PCM-persoonlijkheidstypen. Gerichte PCM-interventies kunnen toepassen om verbindend te communiceren, de samenwerking te verbeteren, en jezelf en anderen te motiveren.

Doelgroep
Iedere professional die (samen)werkt met anderen of leiding geeft aan mensen, zoals accountmanagers, coördinatoren, beleidsmedewerkers, leidinggevenden, adviseurs, projectleiders, docenten, psychologen, coaches en schoolleiders.

Resultaat
| Je hebt kennis van de logica en structuur van de basisconcepten van het Process Communication Model®.
| Je kent en begrijpt jouw eigen communicatieprofiel en leiderschapsstijl om van daaruit anderen beter te kunnen begrijpen en benaderen.
| Je hebt concrete handvatten om met lastige situaties om te gaan of om relaties te herstellen.
| Je kunt andere persoonlijkheidstypen en voorkeursstijlen herkennen en jouw eigen stijl hier flexibel op aanpassen voor direct resultaat.
| Je kunt je aansluiten bij de belevingswereld van anderen en sterkere relaties opbouwen.
| Je kunt de verschillen in jouw team als kracht inzetten.

Maak kennis met Process Communication

Er zijn verschillende manieren om te ontdekken hoe Process Communication voor jou kan werken. Je kunt deelnemen aan een open basistraining, kiezen voor een incompany-training voor je organisatie of team of een individueel coachprogramma. We bespreken graag de mogelijkheden met je.
De basis voor elke vorm van training of coaching is je persoonlijkheidsprofiel. Dit profiel stellen wij voor je samen op basis van een vragenlijst die je online invult. Het geeft een gedetailleerde beschrijving van je ‘persoonlijkheidshuis’, kwaliteiten, communicatievoorkeuren en stresspatronen.

Open trainingen

3-daagse open basistraining
Tijdens de 3-daagse basistraining maak je kennis met het Process Communication Model®. Je krijgt inzicht in de logica en toepassingsmogelijkheden van het model. Je past net verworven kennis toe tijdens leuke en waardevolle oefeningen en reflecteert op jouw eigen praktijksituaties. Je neemt concrete handvatten mee om direct mee aan de slag te gaan en vergroot hiermee jouw persoonlijke effectiviteit en die van de mensen om je heen.
Onderdeel van de 3-daagse open basistraining zijn twee coachsessies.

2-daagse open verdiepingstraining
Door deze intensieve en praktische verdiepingstraining te volgen, doe je nog meer kennis op over de achtergronden van stresspatronen. Je oefent effectieve interventies. Je kunt hierbij eigen casuïstiek inzetten. Deelname aan deze training is alleen mogelijk als je de PCM basistraining hebt gevolgd.

Incompany trainingen

Incompany teamtraining
Samenwerken: het is leuk en soms niet makkelijk. Teamleden kunnen elkaar stimuleren en enthousiasmeren, maar ook in de weg zitten, demotiveren en vertragen. Veel problemen op de werkvloer hebben te maken met onderlinge communicatie. Met Process Communication reflecteer je samen over krachten, valkuilen en de effectiviteit van samenwerken. Elk teamlid leert hoe hij of zij door zelfinzicht, zelfsturing en inzicht in de ander beter kan samenwerken en om kan gaan met mogelijke spanningen op de werkvloer.

Tijdens teamtrainingen wordt gebruikgemaakt van de Process Communication Teamanalyse: wat zijn de kwaliteiten en valkuilen van jouw team, hoe is de dynamiek? Tijdens de training ga je samen aan de slag met een concreet plan van aanpak voor teamontwikkeling.

Incompany workshop
Nieuwsgierig wat Process Communication voor jouw organisatie kan betekenen en wil je eens kennismaken met het model? Nodig ons uit om een workshop te komen geven. In 3 uur ontdek je dat iedereen op zijn of haar eigen manier communiceert, hoe snel dit misverstanden op kan leveren en hoe makkelijk je dat kunt voorkomen. Je gaat meteen aan de slag met ‘jouw moeilijke persoon’. We garanderen je directe inspiratie en resultaat!

Individueel coachprogramma
Manon Bongers geeft gefundeerd inzicht in jouw situatie door middel van een uitgebreid, gevalideerd persoonlijkheidsprofiel. Je komt snel tot de kern en krijgt zicht op concrete handvatten voor nu en in de toekomst. Een solide basis voor persoonlijke ontwikkeling.

Deelnamekosten open basistraining
De deelnamekosten voor de open basistraining bedragen € 1.995,- exclusief BTW. Inclusief persoonlijkheidsprofiel, 2 individuele coachsessies, oefeningen, praktijkopdrachten, boek Ontdek Process Communication, werkmap, hand-outs en oefenmateriaal.
De deelnamekosten voor de verdiepingstraining bedragen € 1.250,- exclusief BTW.
De kosten voor de incompany training en het individuele coachprogramma zijn op aanvraag.

Locatie open trainingen
Conferentiecentrum Drakenburg, Dr. Albertschweitzerlaan 1 in Baarn.

Erkend
Onze open en incompany training en het individuele coachprogramma zijn erkend door Process Communication Nederland.
Voor Mediators kunnen 18 PE-punten worden aangevraagd. Voor NOBCO coaches 6 PE-punten en voor BIG geregistreerden (ABAN) 18 PE-punten. De basistraining is ook geaccepteerd als informeel leren voor schoolleiders door het schoolleidersregister PO.

Certificaat
Aan het einde van de 3-daagse open en incompany training ontvang je een erkend PCM-certificaat voor deelname aan de PCM-introductietraining.

Aanmelden of extra informatie
I www.bongers-partners.nl
E info@bongers-partners.nl
T 071-3619880

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Nieuw: Erkende PCM-trainingen

Curriculum is empty

Manon Bongers is expert in de gedragspsychologie, gedragstrainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Psychologie voor managers’ (2011) en ‘Dealen met je baas’ (2014). Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon directeur en eigenaar van Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Management van Mensen’.

Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat je zelf als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

Inschrijven op deze training

Persoonsgegevens
WoonadresBedrijfsgegevens