Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Als je op bepaalde punten vastloopt in je professionele en/of persoonlijke leven en bereid bent kritisch naar jezelf te kijken, kan individuele begeleiding veel voor je betekenen. Bijvoorbeeld: loop je vaak tegen situaties aan waarin je effectiever wil zijn? Zijn er bepaalde competenties die je verder wil ontwikkelen? Of heb je hulp nodig bij het vormgeven van je loopbaan? Dan is individuele begeleiding wat voor jou.

Onze individuele begeleidingprogramma’s (coaching – counseling – therapie) bestaan uit drie fasen. De eerste fase is een intakegesprek, de tweede fase bestaat uit een vooraf bepaald aantal individuele sessies en de derde fase is een evaluatiegesprek.

Fase 1

Het intakegesprek is bedoeld om je kennis te laten maken met de begeleider (coach, counselor of therapeut) en te ervaren of er een ‘klik’ is. Tijdens dit gesprek bespreek en verhelder je jouw persoonlijke en professionele talenten, klachten, problemen en ontwikkelpunten. Samen met de begeleider formuleer je jouw leerdoelen voor het individuele traject.

Fase 2

Afhankelijk van jouw ontwikkelpunten en leerdoelen wordt het aantal sessies bepaald en een plan van aanpak gemaakt.
De sessies nemen anderhalf uur in beslag. Deze fase is inclusief een half uur voorbereiding, naslagwerken/werkmaterialen: werkmap, theorie, tussentijdse opdrachten, oefeningen en telefonisch en/of e-mailcontact.

Fase 3

In het evaluatiegesprek reflecteren we op je leerproces en evalueren we de voortgang in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De evaluatie wordt gerelateerd aan je ontwikkelpunten en leerdoelen die we tijdens het intakegesprek hebben formuleerd.

Manon Bongers is expert in de gedragspsychologie, gedragstrainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Psychologie voor managers’ en ‘Dealen met je baas’.

Manon is ook internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon directeur en eigenaar van Bongers & Partners.

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bekijk de trainingen