Vervolgtraining Psychologie voor managers

Vervolgtraining Psychologie voor managers Herken je dit? • Soms werk ik niet vanuit innerlijke kracht, en verval ik in oud gedrag. • Ik wil flexibeler zijn in het inzetten van verschillende managementstijlen. • Het is voor mij een uitdaging om …

User Avatar
(0 review)

Vervolgtraining Psychologie voor managers

Herken je dit?
• Soms werk ik niet vanuit innerlijke kracht, en verval ik in oud gedrag.
• Ik wil flexibeler zijn in het inzetten van verschillende managementstijlen.
• Het is voor mij een uitdaging om procesinterventies toe te passen.
• Ik zit veel in mijn hoofd en ben minder in contact met mijn gevoel.
• Ik vind het moeilijk aan bepaalde persoonlijkheidstypen leiding te geven.

Dan is de vervolgtraining Psychologie voor managers – deel 2 – geschikt voor jou.

Over de training
Jezelf en je medewerkers stimuleren tot optimale effectiviteit – dit leer je in de training Psychologie voor managers deel 2. Dit programma is gebaseerd op het gelijknamige managementboek en bedoeld voor alle deelnemers die deel 1 hebben gevolgd.
Niets is zo moeilijk als het veranderen van je gedrag en de werkrelatie met je medewerkers! Onbewust zet je voorbeeldgedrag in, waardoor je oude, vertrouwde gedragspatronen in relatie tot je medewerkers herhaalt. Deze patronen kunnen bevorderlijk en belemmerend zijn voor je eigen functioneren en dat van je medewerkers. In deel 1 heb je onder andere kennisgenomen van verschillende karakters en persoonlijkheidskenmerken waar je bij het leidinggeven mee te maken hebt. Je hebt meer zelfinzicht, je begrijpt het gedrag van je medewerkers beter en in de praktijk ben je aan het oefenen met de aangereikte interventies.
Deel 2 is een verdieping en verbreding van de psychologische concepten en methodieken uit deel 1. Dit zorgt ervoor dat je kennis over menselijk gedrag, leiderschap en veranderingsprocessen toeneemt en je het geleerde nog beter en makkelijker kunt gaan toepassen in je dagelijkse praktijk.

Doel
Vergroot je Persoonlijk Leiderschap (wijsheid in handelen door een grote mate van zelfkennis en zelfbewustzijn) door oude, vertrouwde gedrags- en relatiepatronen te doorzien en te doorbreken. Integreer het geleerde in je dagelijks werk en voel je flexibel in het toepassen van een breed scala aan interventies en verschillende managementstijlen.

Doelgroep
• Bestuurder | Directeur
• Manager | Leidinggevende
• Professional met leidinggevende functie

Resultaat
• Leidinggeven vanuit innerlijke kracht.
• Slim schakelen met managementstijlen.
• Procesgericht interveniëren.
• Constructief omgaan met gevoelens.
• Effectief leidinggeven aan verschillende persoonlijkheidstypen.

Opzet
Tijdens dit 5-daagse vervolgprogramma wordt gewerkt vanuit verschillende psychologische theorieën, waardoor je gedrag van jezelf en je medewerkers nog beter leert begrijpen en steeds meer mogelijkheden ervaart in het leidinggeven.

Modules
Er worden 5 modules – gerelateerd aan het boek Psychologie voor managers – behandeld om bovengenoemde resultaten te bereiken:

Module 1 | Leidinggeven vanuit innerlijke kracht
Module 2 | Slim schakelen tussen managementstijlen
Module 3 | Effectief leidinggeven aan ‘lastige’ persoonlijkheidstypen
Module 4 | De leider, de groep en het ontwikkelingsproces
Module 5 | De voorbeeldfunctie van de leider

Na deze 5 dagen heb je jouw zelfinzicht, en het inzicht in verschillende persoonlijkheden waar je op de werkvloer mee te maken hebt, vergroot en verdiept. Met behulp van aangereikte opties en interventies weet je ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Je kunt direct met het geleerde in de praktijk aan de slag.

Werkwijze
De werkwijze is dynamisch, interactief, persoonlijk, praktisch en procesgericht. Hierin staat ervarend leren centraal.
Naast 30% theorie wordt er intensief gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je er optimaal rendement uithaalt. De focus ligt op het behalen van je persoonlijke en professionele leerdoelen.
Het maximaal aantal deelnemers is 14. Vanaf 11 deelnemers wordt er een extra trainer ingezet. Een extra mogelijkheid is individuele coaching. Hiermee kun je de progressie in je leerproces vergroten.

Intake
Er zijn twee mogelijkheden: een schriftelijke intake en een persoonlijk intakegesprek. Het intakeformulier ontvang je enkele weken voorafgaand aan dit vervolgprogramma. Voor een intakegesprek kun je rechtstreeks contact met ons opnemen om een afspraak te maken. Je bespreekt en formuleert je ontwikkelpunten en leerdoelen met de trainer. De kosten van het intakegesprek zijn € 195,- exclusief BTW.

Intervisie
Om je inzicht, bewustwording en effectiviteit te vergroten, neem je in de periode tussen de bijeenkomsten deel aan een intervisiegroep (bestaande uit je mededeelnemers). De data, tijden en locatie hiervoor stem je onderling af. Tijdens de intervisie wissel je persoonlijke en praktijkervaringen uit naar aanleiding van de behandelde stof, en je bespreekt de oefeningen die je gedaan hebt in relatie tot je ontwikkelpunten en leerdoelen. Daarnaast werk je vanuit gerichte opdrachten en oefeningen die je van de trainer ontvangt.

Investering
€ 3.495,- inclusief arrangement, boek Psychologie voor managers, werkmap, hand-outs en oefenmateriaal. Exclusief BTW.

Data
Op aanvraag

Tijden
Ontvangst 09.00 uur, start 09.30 uur en einde 17.00 uur.

Locatie
Conferentiecentrum Drakenburg, Dr. Albert Schweitzerweg 1 in Baarn.

Beoordeling
Gemiddelde waardering van een 9+

“Ik heb zowel de training Psychologie voor Managers deel 1 als deel 2 gevolgd. Met name in deel 2 – waarbij je een verdiepingsslag maakt ten opzichte van deel 1 – trad voor mij het grootste leereffect op. Ik heb mijzelf en de organisatie om mij heen diepgaand kunnen analyseren met als resultaat een veel beter inzicht in mijn eigen gedrag en het effect daarvan op de mensen om mij heen. Voor mij was deze training een persoonlijke verrijking, zowel in mijn werk als privé.”

Sipke Folkertsma
Senior Projectmanager RDW

Wil je meer weten? Download dan hier de brochure Vervolgtraining Psychologie voor managers

  Instructor

  Manon Bongers is expert op het gebied van gedrag van mensen in organsiaties, trainer, coach, therapeut, procesbegeleider en auteur van de managementboeken 'Coachen vanuit de positieve psychologie', 'Psychologie voor managers' en ‘Dealen met je baas’. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse, en gecertificeerd trainer in het Process Communication Model®. Sinds 2006 is Manon eigenaar van Opleidingsinstituut Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in 'Gedragsverandering'.

  Manon begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met jou gaat ze na hoe je jezelf en anderen beïnvloedt en wat de effecten hiervan zijn. Aan de hand van bewezen psychologische theorieën en vele methodieken legt ze verborgen processen, blokkades en talenten bloot. Ze stimuleert je om ineffectieve gedrags- en relatiepatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: persoonlijke en professionele groei en betere werkrelaties.

  Manon: “Niets is zo lastig als het veranderen van je gedrag. Als je kleine stapjes zet en positieve ervaringen opdoet met je nieuwe gedrag, groeit je zelfvertrouwen en ben je gemotiveerd om je nieuwe gedrag meer in te zetten.”

  Haar werkwijze is praktisch, persoonlijk, doel- en procesgericht. Kenmerkend in haar aanpak is dat jij als persoon centraal staat. Hierbij zijn jouw talenten en jouw ontwikkelpunten leidend. De psychologische concepten en methodieken waar ze mee werkt, zijn bedoeld om gedrag en relatiepatronen te begrijpen en positief te beïnvloeden. Vanuit een vergroot zelfinzicht en zelfbewustzijn ben je in staat om met het geleerde in de praktijk aan de slag te gaan. Om je voortgang in het leren te stimuleren en de toepassing in de praktijk te bevorderen, werkt ze met intervisiebijeenkomsten, tussentijdse opdrachten, oefeningen en feedback.

  Uniek: de programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ en de 'TA-opleiding Coachen vanuit de positieve psychologie' zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: 'Psychologie voor managers - leidinggeven aan verschillende karakters', 'Dealen met je baas - versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega's' en 'Coachen vanuit de positieve psychologie-Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden'.

   Inschrijven op deze training

   Persoonsgegevens
   Woonadres   Bedrijfsgegevens